Eelmisel aastal palju kõmu tekitanud auto põletamise etteaste Telliskivi Loomelinnakus on paljudel tänaseni meeles, ent festival suutis ka sel korral publikut korralikult raputada.

“Performance on midagi kordumatut, see sünnib hetkes ja kohas ning üldiselt jääb ka asjaosalistele lõpuni teadmata, sest publiku ja esinejate koosmõju pole planeeritav," ütleb Tallinn Art Week'i kuraator Andra Orn.

“Kunst võib olla nii mõjuvõimas poliitiline instrument kui ka kõiki eluvaldkondi - sotsiaalsed struktuurid, ajalugu, personaalne tundeelu, natsionalism, füüsilised ja vaimsed vajadused, kirjutatud ja kirjutamata seadused, antropoloogia, geograafia, filosoofia, helid, lõhnad, ihad ja nende kõrval ka poliitika – lahkav sulatusahi,” selgitas festivali ideed selle peakorraldaja Al Paldrok.

Festivalil astusid üles performance-kunstnikud nii Eestist kui välismaalt. Oma teostega esinesid Risto Puurunen (FI), Juho Pösilö Pöysti (FI), Hyunji Park (KR), Nathaniel Hendrickson (US), Disco Tiger aka Junnu Savolainen (FI), Huisi He (US/CHN), Steve Vanoni (US/EST) Non Grata (X): Anonymous Boh, Devil Girl, Hobo, Albino ning Trippy.

Vaata pilte: