Tallinnas on Ickel üsna tihe kava – näiteks intervjuud mitme tele- ja raadiokanali ning ajalehega, ja uue raamatu „Näiline Mina“ esitlus kolmapäeval 18.30-20.30 Solarise Apollo raamatukaupluses, kus Icke vastab ka küsimustele ja jagab autogramme, õhtu juhatab sisse Raadio 2 saate “Hallo, Kosmos!” autor Ingrid Peek.

Külaskäigu suursündmuseks on aga maailmaturnee maratonesinemine laupäeval kell 10 Tondiraba jäähallis, kuhu on oodata kuulajaid ka naaberriikidest, sest tegu on regiooni ainsa loenguga. Kuna sündmus kestab terve päeva, on kohapeal ka mitu pop-up restorani, mis pakuvad nii sooja toitu kui ka kergemat näksimist. Esinemisel on sünkroontõlge eesti ja vene keelde, tõlge edastatakse saali digitaalse infrapuna tõlkesüsteemi abil, kõrvaklapid saab laenutada kohapealt.

Icke on oma maailmaturnee “World Wide Wake Up Tour” raames esinenud juba Ameerikas, Austraalias, Uus-Meremaal, Tšehhis, Itaalias ning läheb peale Eestit edasi Hollandisse, Iirimaale, Islandile, Inglismaale ja Kanadasse.

David Icke on autor, kes on viimased veerandsada aastat uurinud globaalseid vandenõusid. “Tegemist on maailma ühe peamise vandenõude uurija ja nendest teemadest teavitajaga, kelle esinemine on ligi kümnetunnine pikk ja põhjalik ülevaade uusimast infost selle kohta, mis toimub meie maailmas tegelikult,” sõnab sündmuse korraldaja ja kirjastuse Matrix juht Mati Nigul ning lisab, et David Icke on külastanud edastatava informatsiooni hankimiseks rohkem kui 50 riiki. “Paraku on tema populaarsuse taga tõsiasi, et paljud tema suust tulnud teooriad on leidnud hiljem tõestust,” lisab Nigul.

David Icke´i teoseid on Eestis müüdud üle 10 000, populaarseim oli kirjastuse Matrix andmetel korduvalt välja müüdud bestseller “Matrixi lapsed“. Kirjastus Matrix on eesti keeles ilmutanud David Icke raamatud “Mina olen mina! Ma olen vaba!” (2003), “Ajasilmus” (2004), “Matrixi lapsed” (2005), “Ääretu armastus on ainus tõde: kõik muu on illusioon” (2007), triloogia“Meelepetted“ (2014) ja “Näiline Mina” (12. november 2016).

David Vaughan Icke on inglise kirjanik, vandenõuteoreetik ja avalik esineja. Ta on kirjutanud 20 raamatut ja kogunud endale aja jooksul üleilmse lugejaskonna. Inglismaal Leicesteris sündinud Icke tegi noorena karjääri jalgpallurina, mis jäi aga üsna lühikeseks, sest tal diagnoositi vasaku põlve reumaatiline artriit. 70ndatel algas tema ajakirjaniku karjäär: kõigepealt töötas ta kohalikus Leicesteri lehes, seejärel BBC spordikommentaatorina. 1980-ndate lõpus sisenes ta ka poliitikamaastikule Briti Rohelisse Partei eestkõnelejana.

1990. aastast algas tema elus suur muutuste aeg, mil Icke lõpetas oma poliitiku karjääri ja pühendus aina rohkem raamatute kirjutamisele. Tähtis verstapost on kindlasti ka tema kuulus intervjuu, mille ta andis Terry Woganile BBC saates “Terry Wogan show” – too revolutsiooniline sõnavõtt šokeeris paljusid inimesi ning Icke muutus otsekohe naerualuseks, kelle üle tänaval lakkamatult irvitati. Sealt edasi jätkas Icke kirjaniku ametit, mida peab tänaseni. Ta on välja andnud arvukalt raamatuid ja korraldab ka avalikke esinemisi, mille publikunumbrid aina kasvavad – 2014. aasta oktoobris Wembely Arena’l kuulas tema kümnetunnist esinemist 5000 inimest. Tänaseks on tal miljoneid lugejaid ja fänne, ta on käinud esinemas ja loenguid andmas kõikjal üle maailma ning tema raamatuid on tõlgitud ligi 20 keelde.

Kolmapäeval, 9. novembril kell 18.30 toimub Solarise Apollos David Icke'i raamatu "Näiline Mina" esitlus, kus õhtu juhatab sisse Raadio 2 saate “Hallo, Kosmos!” autor Ingrid Peek. Laupäeval, 12. novembril teeb Icke aga maratonesinemise Tondiraba Jäähallis. Vaata üritust Facebookist!