Uuringu jaoks võeti vaatluse alla tuhat meest vanuses 18-40, otsides kolme patoloogilise isiksusehäire Tumeda Triumviraadi (Dark Triad) ehk nartsissismi, makjavellismi ja psühhopaatia tunnuseid, kirjutab Dazed and Confused. Kõik need häired on väge erinevad, ehkki jagavad teatud omadusi, millest vaid mõned on eneseimetlus, empaatiavõime puudumine, valskus, agressiivsus ja manipuleerimine.

Meestel, kes postitasid endast palju pilte, avaldusid kõige enam nartsissismi ja psühhopaatia omadused, võrreldes meestega, kes selfie'de osas tagasihoidlikumad olid. See küll ei tähenda veel, et endast piltide netti riputamine kellestki psühhopaati teeks, kuid on selge, et nii käituvad inimesed, kellel on keskmiselt rohkem antisotsiaalseid omadusi.

Uuring järeldab, et enese objektifitseerimise ja nartsissismi omaduste koosmõju ennustab, kui palju aega inimene veedab sotsiaalmeedias. Nartsissismi ja psühhopaatia omadused koos ennustavad, kui palju postitatakse selfie'sid ehk pilte endast ning nartsissismi ja enese objektifitseerimise omadused koosmõjus ennustavad seda, kui palju pilte töödeldakse.

Samadel teadlastel on nüüd käsil ka analoogiline uuring naiste kohta.

Tegu on vaid ühe uuringuga paljudest, mis püüavad välja selgitada tänapäeva tehnoloogiate mõju inimpsüühikale. Nii näiteks on juba varasemalt kindlaks tehtud, et sotsiaalmeedia muudab inimesed õnnetuks ja kadedaks.