Savisaarel oli kohtusse kaasa haaratud Indrek Hargla seiklusrohke kelmiromaan (sic!) "French ja Koulu", mis ilmus esmakordselt 2005. aastal ning on muutunud Eesti ulmekirjanduse kultusteoseks – nii seisab raamatu tutvustuses. Selle tegevus toimub retro- ja etnohõngulises Maavalla riigis, mis asub kummalises maailmas, ning kus teaduse ja tehnika kõrval on endiselt olemas ka võlukunst. See maailm avaneb Burgundia pisisuli ja irvhamba Frenchi silmade läbi, kes on Maavalla kuulsa rahvalauliku ja arbuja Koulu ori. Koos Tarbatu rahumaleva pealiku Leibo ja libahundineiu Nelliga võitlevad nad võimsa rahvusvahelise salaseltsi vastu, mis kõik tuntud võluasjad endale tahab kahmata. Need pingeküllased madistamised toimuvad nii Tarbatu diplomaatiliste intriigide keskel kui Rävaliraskejõustiku olümpiamängude ajal.

Raamat on võitnud ka Eesti ulmeauhinna "Stalker". Sellele on ilmunud järjed "French ja Koulu Tarbatus" (2007) ning "Frenchi ja Koulu reisid" (2009).

Tegu pole esimese raamatuga, mis eksmeeri meeli kohtusaalis põnevil hoiab: augusti alguses oli tal läbitöötamisel Kalle Käsperi raamatusarja "Buridanid" 8. osa, mis Tammsaare romaanipreemiagi võitnud. Romaanisari räägib Buridanide perekonna nelja põlvkonna loo alates 19. sajandi Venemaast kuni 1980. aastani ning tegevus toimub muuhulgas ka Tallinnas.

Savisaare protsess