Nervosa on Brasiilia thrash metal'i trio Sao Paulost. Nende teekond sai alguse 2010. aasta veebruaris, kui kolm naisterahvast, kes eelnevalt olid musitseerinud nii death metal'i kui ka crossover'i žanri ansamblites, otsustasid hakata koos tegutsema ühise kire, thrash metal'i nimel.

2012. aastal ilmus bändi esimene video loole "Masked Betrayer" ning bändi avastas tuntud manager Jeff Keller, kes esindab ka Saksamaa thrash-legendi Destruction.

Just Jeffiga kohtumist võib pidada selle noore bändi kiire eduloo aluseks, tänu kellele sõlmiti leping maineka Napalm Recordsiga, salvestati üks promoplaat, lühialbum ning kauamängiv eelmisel aastal. Nervosa on rohkelt tuuritanud ja küps bänd, kes on lühikese karjääri jooksul esinenud ka suurimatel festivalidel. 2013. aastal liitus bändiga trummar Pitchu Ferraz, kes omab üle kahekümne aastast praktiseerimist oma instrumendil.

Üle pika aja sai laval näha ka Cantilenat, kes esitles esmakordselt Eestis uut koosseisu. Pärast laulja vahetust on võtnud Eesti thrash metal ansambel Cantilena täiesti uue hingamise: bändis on koguni kaks kitarri ning uus vokaal. Lauljatrooni võttis vastu endise Soome bändi Kiuase laulja Asim Searah. Olles ise pakistaanlane, annab see bändi temperamendile kindlasti veel hoogu juurde. Esitlusel
kuuleb enamjaolt täiesti uut Cantilenat, kuid esitamisele tulevad ka mõned vanad lood.

Lavale tuli kodumaisest paremikust veel ka üks aktiivsemaid thrash metal'i bände Thrashless. Bänd tuuritas sel aastal pikalt Venemaal ning andis välja ka oma esimese vinüüli. Avaldades kolm kauamängivat stuudioalbumit, vinüüli, mitu muusikavideot ning arvestades nende esinemisegraafikut, võib pidada Thrashlessi kindlasti Eesti hetke aktiivseimaks thrash metal'i kollektiiviks.