Esimesel treeningul Pirita Surfiklubis prooviti esmakordselt sõita SUP ehk aerulauaga, et vee peal tasakaalu harjutada. “Alguses oli püsti laual tasakaalu hoida üsna uus tunne, kuid peagi tundsin ennast väga hästi,” kommenteeris esimest treeningut Priit Pius, kes treeningu lõpus seisis laual juba pea peal. Ka teiste osalejate emotsioon oli positiivne ning oodatakse uusi surfitunde.

Osalejateks on rõõmsameelne Getter Jaani, muusikamaailmas üsna värske, aga tõusev täht Carine Jessica Kostla, loomulikult elavaloomuline Teele Viira ning näitlejana kuulsust kogunud Priit Pius. Samuti võttis väljakutse vastu Mart Müürisepp ning oma oskusi hakkab näitama ka elustiiliblogija Iti-Pätrik Järve.

Surfilaagri peakorraldaa Helen Unti sõnul väärivad tähelepanu ka õpetajad: „Mentorite hulgas on näiteks maailmameister Karl-Erik Saarm ja Eesti kiireim naissurfar Annika Valkna, kes suudab purjelauaga sõita lausa 78 km/h.“ Lisaks neile kahele juhendavad võistlejaid suure kogemusega Aivar Kajakas, Timo Runge Raoul Burman ning freestyle-mees Kristjan Kiisk.

Kanes Surf Challenge on Surfilaagri korraldatud uus võistlusformaat, kus Eesti staarid õpivad Eesti parimate surfarite juhendamisel Pirita Surfiklubis purjelauaga sõitma. Osalejate koolitamine toimub juunis. Võistlema hakatakse Surfilaagris 9. juulil.

Surfilaager 2016 toimub 7-10 juulil Roosta rannal. Eesti Purjelaualiidu algatatud elustiilifestivali eesmärk on esile tuua ja toetada Eesti andekaid võistlussurfareid. Programmis on koolitused, võistlused, sport, kontserdid ja palju muud meelelahtutuslikku kogu perele. Piletid on müügil www.surfilaager.ee.

Võistluse fotod ja videod on leitavad #kanessurf hastagiga Instagramis, Facebookis ja kodulehel.