Kuna esitlust juhtima pidanud Mihkel Kunnus haigestus, võttis töö viimasel hetkel enda kanda Merle Palmiste, kes nägi välja nagu vanast Hollywoodi filmist välja astunud staar. Nimelt hakkab Palmiste kehastama naispeaosa romaani alusel valmivas telesarjas, mille produtsent on Tuuli Roosma. Merle Palmiste ütles oma avakõnes, et tema jaoks on proua Kukk – raamatu naispeategelane – omamoodi naissoost härra Maurus, kes targalt ja veendumusega juhib oma elukooli.

Sarjas, mis jõuab eetrisse järgmisel aastal, mängivad lisaks tuntud staaridele ka paljud noored, alles oma kutselist karjääri alustavad näitlejad. "Tahame, et meil oleks omad näod, kellest saavad uued tähed just tänu sellele sarjale," ütles seriaali režissöör Mart Sander.

Eelmisel aastal ilmumist alustanud romaanitsükkel "Litsid" viib lugeja väikesesse Tallinna bordelli, mis elab üle pöördelisi aegu: nõukogude võimu kehtestamine, juuniküüditamine, sakslaste saabumine, sõda. Kõige selle kiuste üritavad kuus noort naist oma elu jätkata, lootes, et "väljaspool" toimuvad sündmused neid ei puuduta. Kahjuks ei osutu see siiski võimalikuks ning elegantsest "härrasteklubist" saab spionaaži, intriigide ja saladuste taimelava mitmeks aastaks. Naised mõistavad, et nende arsenalis olevad sõjapidamisvahendid on sageli mõjuvamad kui need, millega mängitakse võimumänge poliitikakoridorides ja lahinguväljadel.

Autori sõnul ei vihja raamatu pealkiri mitte niivõrd armastust müütavatele naistele, kui pigem oma riiki ja rahvast müütavatele poliitikutele ning veelgi laiemas plaanis türannidele – Stalinile ja Hitlerile – kes väikerahvastest nagu hooradest üle käisid ning neid aastateks jälgile vaimsele prostitutsioonile sundisid. Raamatu kaanekujunduseks valminud maalil näemegi pikantse kaunitari vahelt läbitungivat pilku – esimese osa kaanel kuulub see Stalinile, teise osa kaanel aga luurab juuniküüditamise organisaator Beria.

Raamatu esimene osa sai ootamatult suure soosingu osaliseks. See püsis „Apollo“ raamatuedetabelite esikohal seitse nädalat ning oli eelmise aasta algupärasest ilukirjandusest müüdavuselt teisel kohal. Kirjanduskriitikud nagu Rein Veidemann, Mihkel Kunnus, Paavo Matsin ja teised on teost nimetanud ühtaegu elegantseks ja peenetundeliseks kui ka teravalt ausaks. On pakutud välja, et raamat võiks olla gümnaasiumi kohustusliku kirjanduse nimistus. Ka äsja ilmunud teine osa on juba saanud väga positiivset kriitikat.