Hiiu Folgil astuvad tänavu üles 15 esinemispaigas ligi 200 muusikut. Avapäeval sai lisaks Hiiu kannelde ansamblile kuulda kava “Mõeldes Tormisele”, mida esitasid Kadri Voorand, Liisi Koikson, Jaak Sooäär ja Paul Daniel. Peale seda oli kõigil võimalik tantsu lüüa Eesti pärimusliku tantsumuusika järgi kontsert/tantsutoas, kus astusid üles pärimusmuuusikud Janne Suits ja Kristi Kool.

Õhtu lõpes Kärdla kinosaalis, kus linastus film “Hingemaa”. Ühtlasi olid kohal ka filmi režissöörid Kullar Viimne ja Erik Norkroos, kellega sai peale filmi lõppu nähtu osas vestelda. Muusikadokumentaale saab näha ka reedel, mil on kavas filmid “Hundi süda sees”, “Kujutle, et homme ärgates on kõik muusika kadunud” ja “Bolshoi Babylon”.

Reedene päev algas kõige kaugema külalise Gulmira Ablitzi õpitoaga, kontsertkavaga astub ta üles laupäeval kell 14.00. Mõlemad sündmused leiavad aset Käina huvi- ja kultuurikeskuses. Nagu traditsiooniks saaanud, asub pealava Kassari kiigeplatsil ning nii reedel kui laupäeval leiab seal esinemas mitmeid omanäolisi artiste nagu Nedeja (Leedu), Suvi Oskala ja Emilia Lajunen (Soome), Mari Kalkun ja Upa-Upa Ubinakõnõ, Kihnu poisid, Abraham’s Cafe, Antsud, Sorbattjin (Soome), Folk ja Rockare (Eesti-Rootsi), Svjata vatra, Jää-äär ja Tintura.

Pühapäevane folgipäev on juba aastaid keskendunud vaimulikule muusikale. Nii ootavad külastajaid ka tänavu aega maha võtma ning enese sisse vaatama mitmed Hiiumaa kirikud ja kabelid. Peale muusikaliste etteastete saab osaleda reedel ja laupäeval ka loodusõhtutel ning –matkadel ja õpitubades, pere pisemaid ootavad lastepesad. Samuti on avatud laat, kust saab endale meelepärast mälestuseks toredast folgisuvest koju kaasa osta.

Vaata pilte avapäevast!