"Vabariigi aastapäev tuleb vist kõige lahedam vabariigi sünnipäev üldse üle maailma," lubas Reinkort Publikule veidi enne pidupäeva. "Laua katame otse randa. Päikeseloojangu ajal mängib see saksofoni mees Eesti hümni ära ja siis hakkab 80-90 Eesti muusika kõlaritest kostuma. Lauale paneme seekord: hernesupp suitsutatud searibiga, kasukasalat marineeritud tuunikalaga ja magusaks on Eesti rahvusvärvides makroonid!"

Nagu lubatud, nii ka sai - vaata pilte vabariigi aastapäeva tähistamisest Otrese hotellis:

Rahulik ja mõnus äraolemine

"Uue hotelli tegin, sest Otrese rand on kõige ilusam ja puhtam, rahulikum rand kogu linnas. Valge liiv, väga rahulik õhkkond, puhas ja soe vesi. Rannajoon on pikk ja saab jalutamas käia. Siin käib teistsugune klient kui kesklinnas. Me asume kesklinnast 10 km eemal," rääkis Reinkort Publikule. "See linn ei ole enam tuntud kui seljakotireisijate sihtpunkt, vaid ka kõrgema hinnaklassi kliente jätkub. Niisiis tundus ideaalne hetk uue hotelli ehitamiseks," põhjendab ta, miks uue majutusasutuse rajamine ette võeti.

Hotell on ehitatud jõe kaldale, mereni jääb 100 meetrit jalutada. Teisel pool kallast on mangroovimets ja mägi. "Hommikud ja päikesetõus on siin väga ilusad," kiidab Reinkort hotelli asukohta ning julgustab ka neid, kes kaugeid sihtkohti veidi pelgama kipuvad - tegu on tema sõnul igati turvalise, rahuliku ja mõnusa reisisihtkohaga. "Karta pole midagi vaja. Igal pool maailmas võib koledaid asju juhtuda. Siin Otresel on väga rahulik. Palju käiakse ka perede ja väikeste lastegagi," sõnab ta.

Omanik lisab, et et uues hotellis meeldib kindlasti rohkem just vaikust nautivale inimesele - hotell on parajalt väike, et puhkajad saaksid ennast privaatselt ja koduselt tunda. "See on tõesti ideaalne ja ilus koht puhkajale, kes tuleb ennast täielikult välja lülitama. Lähedal on ilusad saared külastamiseks. Kindlasti tuleb ära teha hilisõhtune ujumaskäimine ja planktonite helendamine tuleb ära vaatada. Looduse ehedust, mida maailmas palju enam ei ole, on siin veel võimalik leida."

Teisedki eestlased kambas - arhitektist kokani

Ehitus võttis aega natuke üle aasta, hotell avas uksed läinud oktoobri alguses. "Erilisi seikasid ehitamisest ei oska rääkida. Kõik käib lihtsalt omas tempos ja võtab topelt rohkem aega. Ega siin haridusega ehitajaid väga saada ei ole. Paljud asjad käivad neil oma loogika ja arusaamade järgi. Kaasaegsemaid lahendusi külge ei võeta," muljetas Rainkort, millega arvestada, kui kaugel maal hotelli rajada.

Uue hotelli toad on skandinaaviapärase minimalistliku disainiga ning palju on kasutatud puitu. Kusjuures, tegu on ilmselt esimese hotelliga Kambodžas, mille projekti ja sisekujunduse on teinud Eesti arhitekt - käidi isegi kohapeal materjale ja lahendusi valimas ja otsustamas. "Seda oli väga vaja, sest krunt on väike ja kogu kontseptsiooni pidi terviku huvides korralikult läbi mõtlema. Eriline heameel on mul veel lisaks kõigele selle üle, et meil on ka Eesti kokk, kes teeb koos kohalike kokkadega koostöös ülihäid toite," lisab ta.

Seni on eestlasi omaniku sõnul käinud "paras hulk" ehk umbes 50 ringis - kõikide klientidega tegeleb ta isiklikult ning mitte vaid eestlastega. "Tuleb aidata ja juhatada eriti neid, kes on esimest korda. Korduvkülastajad oskavad juba ise rohkem otsustada. Teiste seas on seal puhkamas ja mesinädalaid pidamas käinud näiteks Reinkorti hea sõber Henry Kõrvits oma abikaasa Marisega, samuti teinegi hea tuttav, kontserdikorraldaja Indrek Ditmann oma abikaasa Maritiga.

Vaata videot vabariigi sünnipäeva tähistamisest Kambodžas: