Lahing mängiti läbi Maasi linnuse ümbruses. Saaremaa Sõjavaraseltsi eestvedaja Margus Sinimetsa sõnul osales lahingus 34 klubi 184 osavõtjaga 7 riigist. Kilomeetritelt kaugemalt tuldi kohale Ukrainast ja Valgevenest.

Sinimets rääkis, et praegu on nn idabloki maades palju lahingute taaslavastusüritusi ja raske oli tuua üritus sügisest suvesse. Ta kiidab klubisid, kes võtsid endale kohustuse osaleda kasvõi paari, kolme osavõtjaga, peaasi, et olla esindatud. Tänane taaslavastuslahing oli arvult neljas ja kõige suurema asavõtjaskonnaga. Eelnevalt on korraldatud taaslavastuslahingud septembris 2012, kui Orissaare lähistel meenutati lahinguga 95 aasta möödumist I maailmasõja lahingutest Orisaares, juulis 2013 taasesitleti 1941 aastal 16 septembri hommikul toimud lahingut ja septembris 2013 toimus Joala lahingu taaslavastus.

Tänane taaslavastuslahing oli üks osa Orissaares toimunud IV rahvusvahelistest sõjaajaloopäevadest. Laupäeva keskpäeval toimus osavõtjate paraad läbi linna ja lossihoovis mängiti läbi kogemata juhtunud konflikt. Sinimetsa sõnul leppisid ohvitserid vanade rüütlikommete kohaselt keskaegses keskkonnas kokku, et ei hakata rikkuma ilusaid merepäevi ja kutsuti kõiki järgmisel päeval Maasi linnuse lähistele taaslavastuslahingut jälgima.