Kolme päeva jooksul astusid üles orkester Popsid, Apelsin, State of Zoe, Ans. Andur, Argo Vals Band, Ouu, 3Pead, Kali Briis, Marten Kuningas, Leslie Da Bass ja The Titles. 19. juulil toimuva ööpeo naelteks olid väliskülalised — Minä ja Ville Ahonen Soomest ja briti legendaarne chill-out DJ Chris Coco. Eesti Pops on aastast 2010 tegutsenud plaadifirma ja raadiosaade R2’s, kelle prioriteediks on kodumaise pop-traditsiooni talletamine ja uute kõladega värskendamine.

Reede 18. juuli

13:30 Orkester Popsid
15:30 Ans. Andur
17:00 State Of Zoe
18:30 Apelsin

Laupäev 19. juuli

13:00 Argo Vals Band
15:00 Ouu
17:00 3Pead
18:30 Kali Briis

Eesti Pops Festivaliöö

22:00 Eesti Pops DJ’d
23:00 Minä ja Ville Ahonen (FIN)
00:30 Chris Coco (UK)
03:30 Eesti Pops DJ’d

Pühapäev 20. juuli

12:00 Marten Kuningas
14:00 Leslie Da Bass
16:00 The Titles

Orkester Popsid — see on Tartu Ülikooli akadeemiline puhkpilliorkester, kelle reipalt lustakas esinemisstiil ja hüpped estraadiklassikasse on mürtsuvaks avapauguks oma nimekaimude festivalile.

Apelsin — Eesti kerge muusika väsimatud veteranid toovad Eesti Popsi lavale spetsiaalse, meretuultest inspireeritud erikava, kus ei puudu nii retrolembesed tantsuhitid, kui ka peenemale maitsele sobivad instrumentaalpalad.

Ans. Andur — Paide juurtega ja maameheliku hõnguga poistebänd on tõestanud end järjekindla plaadistajana ja tugeva live-bändina. Indie-nootidele nad armu ei anna ja mängu on haaratud rohkelt mõjutusi avaralt rockikaardilt, mida kroonivad bändile igiomased vokaalharmooniad.

State of Zoe — glamuursemaid ja naiselikke noote festivalile toov bänd ei karda klubilikke kõlasid ja liidab moodsale elektroonikale mõjutusi klassikalisest jazzist ja traditsioonilisest soul-muusikast.

Argo Vals - Eesti noorema põlve üks silmapaistvamaid kitarriste Argo Vals on intiimsematest helimaailmatest liikunud suurejoonelisemate kõladeni, kus instrumentaalrokk kohtub jazzi, proge ja kaasahaaravalt värvika rütmiküttega.

Ouu — verivärske Tallinna koosseis on üle pika aja toomas uusi puhanguid eesti indie-muusikasse. Stambivabad ja üllatusterohked palad segavad kergekäeliselt melanhoolia, hipi-ja progenoodid koos biit-muusikale kummardavate vokaalseadetega külluslikuks barokk-popiks.

3Pead — harvaesinev kontseptuaalkollektiiv, kes on oma õlgadele võtnud eestimaise pop-essentsi väljavõlumise, seob transsiviivaks tervikuks võimsad laulumeloodiad, mitmekihilise helimaailma ja vabameelse hoiaku, mis annab ruumi nii lüürilistele tundepuhangutele ja lausrokkimisele.

Kali Briis — Eesti autonoomseim elektrooniline muusik on oma spetsiifilise ja alati kaasahaarava helikeelega tõusmas aina uutesse kõrgustesse. 2014 Aasta Alternatiivalbumi võitja on enda ümber kogunud tugeva live-kollektiivi, mis paneb kosmilise materjali orgaaniliselt hingama.

Marten Kuningas — alati šarmantne ja takti tundev Marten Kuningas on lohaka elegantsiga jätnud kaugele selja taha superstaarisaate-taaga ja on jõudnud omanäolise ja selgelt eristuva artisti staatusesse.

Leslie Da Bass — 2014 Aasta Meesartist ja Aasta Elektroonikaalbumi tiitli võitja ei vaja pikemat tutvustamist — indiest, nostalgilisest elektroonikast ja staadionikõladest koosnev jõujaam paneb lavalauad kindlakäeliselt mürtsuma.

The Titles — Eesti Laulu tuules esile tõusnud diskotrupi irooniavabad yacht-rock’i kõlad kasutavad ära kaardistamata ala eesti popmuusikas. Koosseisu trumpideks on võimeka helisepa Rasmus Lille unistavad tantsumeloodiad ja otse Kanadast imporditud soomlase Markus Nylundi härrasmehelik vokaalpartii.

Minä ja Ville Ahonen (FIN) — eelmisel aastal Soome kriitikutelt palju tunnustust pälvinud koosseisu esmakordne esinemine Tallinnas toob meie kaldale eripärase fluidumi, milles on rabava selgusega ühendatud soomepärane melanhoolia, sügav lüürika ja südantmurdvalt ilusad meloodiad.

Chris Coco (UK) — legendaarne briti DJ, plaadifirma Melodica juhtfiguur ja hea maitse vaieldamatu spetsialist toob Tallinnasse spetsiaalse Balearic vibe’i, mille alustalaks on soojalembesed helibriisid, kus sulavad mahedaks tervikuks kokku chill-out, house, disco, trip-hop, dub, ja elektroakustilised suunad.