Ivo Feldi silmist kiirgab säde. Ta on energiline ning õnnelik - ei ühtegi väsimusmärki peale kahte nädalat ringi tuuritamist, linastusi ning lugematul arvul antud intervjuusid. Ta võtab meid: Eesti, Gruusia, Ameerika ajakirjanikke ning Filmiakadeemia liikmeid, vastu külalislahkelt. Temaga koos istub meiega laua taha ka filmioperaator Rein Kotov. Viimase sõnul on nominatsioon omaette saavutus. Ta on õnnelik, et film on vaatajate poolt nii hästi vastu võetud. Igal linastusel saadab mehi tugev aplaus ning tänud.

Kui suur võiduvõimalus on filmil? "Nüüd usun selle võitu rohkem kui alguses. Santa Barbara filmifestivalil võidetud Sattelite Award andis kindlasti usku juurde," sõnab Felt. Kotov naljatab kõrval: "Filmi võiduvõimalus on 20% sajast." Nii see tõesti on, sest ka filmikriitik Stephen Farberi sõnul on sel aastal Parima võõrkeelse filmi kategooria võitja mitte etteaimatav. "Võiduvõimalus on kõigil, muidugi on "Leviaatan" favoriit nende tugeva ning laiahaardelise reklaami ja levitajate tõttu, kuid "Mandariinide" eelis teiste filmide ees on see, et inimestele meeldib see film. Sellel on suur emotsionaalne mõju," kinnitab oma ala spetsialist.

Felt filmi puhul midagi ei muudaks. Kõik on tehtud. Nüüd ootab mehi ees pikk päev - pühapäeval LA aja järgi kell 1 päeval asub Eesti-Gruusia delegatsioon teele Oscaritele. Gala ise algab alles kell pool kuus õhtul, kuid mehi hoitakse pikalt kinni limusiinis ning punasel vaibal - kogu punasele vaibale minek ning seal kõndimine võtab aega kuskil neli tundi. Mida Ivo punasel vaibal kannab? "Sama ülikonda, mida Kuldgloobustelgi," vastab ta. "Alles Kuldgloobustel sain teada, mida tähendab küsimus "keda sa kannad?". Nüüd tean vastata: Baltmani," jutustab ta.

Ivo saabus koos Zazaga LAsse 5. veebruaril. Felt võtab päev korraga, ta ei oska meile isegi esmapilgul rääkida, mis neil pühapäeval 22. veebruaril enne galat plaanis on, kuid seda ta teab, päev pärast galat, puhatakse jalga.

Mida Felt, Ulfsak, Urushadze, Kotov ning filmikriitik Farber mulle, Irene Tambekile ja Toivo Tänavsuule rääkisid, saate teada Eesti Päevalehe Laupäevalehest LP. Muul melul ning meie tegemistel Oscaritel hoidke silma peal Delfi vahendusel.