Jaanuar
Leedukad võtavad liti asemel kasutusele euro. Nii saavad nad äkitselt aru, et neil kõik kõvasti odavam on kui näiteks Eestis. Seega, on viimane aeg lõunaste ülenaabrite juures laiutamas käia nagu mõni vaesema sordi soomlane Tallinnas! Selle kõige taustal saab Mihkel Raud 46-aastaseks. Tooge talle Leedust šakotist ja tsepeliine!

Veebruar
Tallinnas esineb Briti parimaks meesartistiks valitud Ed Sheeran, keda enamus teab punapäise võlurpoisi Ron Weasley'na.
Ühel kindlal kuupäeval kukuvad aga kõik vähegi tähtsad eestlased itta sõitma. Ei, nad ei rihi tapeedistunud rubladega Ivangorodi, vaid Jõhvi, kus meie president teadagi  väikese käepeo maha paneb.

Märts
Riigikogu valimised said läbi ja Kaksikute tähemärgi all sündinud Igor Mang tunneb pingelangust, sest tulevik jõudis kätte. Samas on Igoril õhus võimalus uuenemiseks, vanade vigade kõrvaldamiseks. Lisaks võib pingelangus esile tuua vanad tevisemured. Hoidkem teda!
Mis puutub värskesse valitsusse ja riigikogulastesse, siis sündimas on pardifraktsioon.

Aprill
Nüüd on eestlastel aega rahulikult urgitseda välja kõik endi poolt valitud teiste eestlaste vanad patud, valesti ütlemised ja loomulikult riideprohmakad. Nii mõnigi värske poliitik saab teada, mille jaoks eestlane teda tegelikult VALIB.

Mai
Maikuu tuleb Eestis ümber nimetada eurovisionbriks. Peale Eurovisioni lauluvõistluse sel kuul lihtsalt midagi muud ei juhtu. Eesti esindaja saab tubli üheksanda koha. Rolf oleks meid viiskudel muidugi kuuendale viinud...

Juuni
Siia ei tohi muud jutustada kui vaid jaanilaupäeva ilmast. Märgid näitavad, et igasugused ilmataadid-eided ennustavad 50% tõenäosusega vihmast ilma. See võib tõepoolest juhtuda kui madalrõhkkonnad peaks tol hetkel Eesti kohal tiirutama. Kui seda ei juhtu, siis saame tunda juunipäikest ja pikka valget ööd.

Juuli
4. juulini on mõni eestlane liigagi suur ja ilus. Seejärel muutub ta tasakaalu reeglitele vastavalt mõneks päevaks hoopis plassiks, läbipaistvaks või suisa nähtamatuks. Kõige selle taga on loomulikult Õllesummer!
Räägitakse, et pärast Õllesummerit tõuseb eestlastel alati vastupandamatu isu ühise laulupeo järele. Elame-näeme!

August
Oleks aasta 2016, siis toimuksid Brasiilias XXXI suveolümpiamängud. Eestlased saaksid natukenegi kodus istuda ja suvefestivalidel auklikuks lastud rahakottidel kosuda lasta. Aga ei. Festival on festivali otsas ja see kurnab ära isegi meie tugevaimad ehk sportlased.
Nii juhtubki, et kui me just Pulleritsu suveolümpiale ei saada, peame taaskord hoopis soomlastele kaasa elama. See on muidugi juba 2016. aasta jutt.

September
28. septembril toimub täielik kuuvarjutus, mis on Eestis täitsa nähtav (eriti pealpool pilvitust). Veevalaja tähemärgi all sündinud Edda Pauksonile toob see palju elumuutusi. Edda ego on tol hetkel õrnem ja nii võivad talle ehmatavalt mõjuda sügishooaega alustavad hittsaated. Edda olgu kindlasti ettevaatlik kinnisvara soetamisel ja juuste lõikamisel kasvu kiirendamise eesmärgil.

Oktoober
Porikuul koosneb Eesti Vabariik eranditult televisiooni sügishooaja hittsaadetest. Eestlasi naelutavatel ekraanidel ilutsevad tantsijad, näitlejad, nõid Nastja, poliitikud ja muidumehed.
Lummutus murtakse alles 28. oktoobril Vastseliina Lindora laadal, kus võrokesed ja setod jälle üksteise handsat joovad ning väljapeetud skandaali tõttu kogu tähelepanu korraks endale saavad.

November
Novembris tõmbab eestlane ilma peale nina kirtsu. Olgu siis lumi, vihm või päikesepaiste - no ei sobi!
Õnneks on türklased, egiptlased ja kreeklased meie jaoks voodilinad sirgeks tõmmanud ja rannatoolid lahti pakkinud. Massiline nädalaks-sooja reisibuum võib alata! Novembri teises pooles võib tänavapildis punaseks kõrbenud nahaga hõimuvellede sagenemist täheldada. Õnneks rahustab lähenev kaamos ärritunud naha kiiresti.

Detsember
Euroopa Liit keelab mobiilside rändlustasud. Kui edaspidi keegi tõredalt teatab, et "Ma olen praegu Saksamaal!", siis pole tal kõne kiireks lõpetamiseks enam mingit põhjendust (vastu võetud kõne minut ei maksa talle midagi). Võid talle mõnuga oma pakutava ajalehe tellimusest, maailma parimast tolmuimejast või veefiltrist edasi rääkida.