Selle aasta festivalile annavad peaesinejatena tooni vana kooli hevibändid nagu Ozzy Osbourne, Judas Priest, Motörhead jt. Samas on esinejate nimekiri väga mitmekesine. Seal leidub ka selliseid tuntud tegijaid nagu Helloween, Kreator, Sepultura, Onslaught jt, kes kõik on ka Eestis käinud. Põhjanaabrite poolt lisab festivalile kontrasti unustamatu Eläkeläiset. Huvi peaksid kindlasti tekitama ka sellised nimed nagu Morbid Angel, Airbourne, Suicidal Tendencies, Sodom, As I Lay Dying, Cradle Of Filth, Primal Fear, Trivium jt.

Wacken ei ole mitte ainult muusikafestival, vaid sisaldab endas kümneid ja kümneid sündmusi, mis iga-aastase festivali unikaalseks muudavad. Nendeks unikaalseteks sündmusteks on näiteks showmaadlus, viikingiküla, supermarketi mõõtu metal-market, keskaegne viikingiküla koos oma olustikuga jne.

2010. aasta Wackenil esines esimese Eesti bändina ka Metsatöll. Sel aastal Eesti bände nimekirjas teadaolevalt pole.

Wackeni traditsiooni elujõulisust ilmestab asjaolu, et festival on välja müüdud juba kuuendat korda järjest ja seda pool aastat ette. Viimased festivalipassid on saadaval veel kohalike reisikorraldajate käest, sh Eestist kontsertreisi korraldava Metal Travel Agecy (http://www.metaltravel.net/wp/?p=336) poolt.