Festivali peaesinejaks on vene päritolu Nina Kraviz, keda kohalik publik teab küll juba ammu, ent varem pole ta veel Eestisse mängima jõudnud. Peakorraldaja Mattias Hedlund sõnul on Nina Kraviz tema isiklik lemmik ning jättis eelmisel aastal Rootsis Valhallas toimunud festivalil lõpuset’i tehes igatahes unustamatu mulje.

Rummu on tuntud oma ajaloo poolest — 1930. aastatel asutati sinna Murru vangla ja selle kõrvale paekivi- ning Vasalemma marmori kaevandus. Pärast Nõukogude Liidu lagunemist suleti kaevandus
ning põhjaveetase hakkas karjääris kiiresti tõusma. Sinna tekkis säravsinine veekogu, mille põhjast võib endiselt leida mineviku jäänukeid. 2012. aastal suleti ka vangla, mida meenutatakse kui ühte oma aja kõige hullemat kinnipidamisasutust. Ei läinud kaua aega kui matkajad, sukeldujad, fotograafid ja filmitegijad koha ilu märkasid ning Rummu süngest ajaloost hoolimata sealsete tuhamägedele ja sinetavatele veesilmadele uue elu andsid. Ka festivalikorraldajad usuvad, et aeg on küps tähistada selle koha uskumatut ilu ning kirjutada värske ajalugu.

Festivaliala asub 45 km kaugusel Tallinnast. Valida on kahe erineva majutuspaketi vahel: hotellipakett neile, kes soovivad ööbida Tallinnas ning telkimis- ja karavanipakett, kes soovivad veeta ööd festivaliala läheduses. Olemas on ka ööpäevaringne shuttle-buss Tallinna ja festivaliala vahel. Festivali vanuselimiit on 23, kuid müügis on ka limiteeritud koguses “alla 23-aastaste” pileteid.

Artistide nimekiri (välja on kuulutatud 62 artisti 69st): Afriqua, Andrey Zots, Anna Hanna, Answer, Code Request, Antal, Anthea, Avalon Emerson, Axel Boman, Bella Sarris, Bjarki, The Black Madonna, Cassy, Cobblestone Jazz (live), Craig Richards, Dana Ruh, Dasha Redkina, Dixon, DJ Stingray, Dyed Soundorom, Eli Verveine, Emma Valtonen, Ellen Vene, Fernando Costantini, Francesco Del Garda, Function, George Fitzgerald, Haidl & Lindstrøm, Helena Hauff, Hessle Audio (Ben UFO, Pangaea & Pearson Sound), Honey Dijon, Hunee, Janina, Jeff Mills, Jennifer Cardini, Kask, Katerina, Kerri Chandler, Kim Ann Foxman, Kink (live) featuring Rachel Row, Maayan Nidam, Marcel Dettmann, Margaret Dygas, Midland, Momo Trosman, Nastia, Nikolajev, Nina Kraviz, Olga Korol, Praslesh, Rebolledo, Recondite (live), Regis, Renaat R & S, Rhadoo, Ricardo Villalobos, Rødhåd, Sailor & I (live), Sassy J, Scuba, Sonja Moonear, Stockholm Murder Girls, Vlada, Ø [Phase] (live)

Festivali korraldab Stockholmist pärit promo-grupp Music Goes Further. Nende korraldada on veel kaks festivali — Into the Factory (Rootsis) ja Into the Castle (Lõuna-Aafrika Vabariigis). Kokku leiab järgneva 3 aasta jooksul aset 6 uut festivali. Festivalikogemuse võtmesõnadeks on unikaalsed asukohad, hea elektrooniline muusika, teedrajav tehnoloogia, innovaatiline kunstiprogramm, gurmeeelamused ja sotsiaalne võrdsus.