Juurtelt täiesti tavaliselt maamehed, kes kõik tegutsenud keskpärastes bändides, otsustasid kord – nalja pärast - muuta AC/DC hittloo Thunderstruck “maapärasemaks”. Nii juhtuski, salvestati loost enda versioon ja video sai salve ühes väga tavalises tallis.

Ei osatud arvatagi, et selline tallis-kootud video keerutab kübermaailmas end nii mitmete inimeste vaate- ja kuuldevälja peaagu, et üleöö. Meedia huvi oli kohene nii kodumaal kui kaugemal, mis tõi endaga kaasa esinemisi mitmetel festivalidel.

Mõne kuuga üllitati veel videosid, maanduti ajakirjaveergudel ja nii ongi Steve ‘n’ Seagulls saanud tuntud nimeks üle kogu Soome. Isegi plaadifirma sai pahviks löödud – sõlmitud on leping Universal Musicu tütarfima Spinefarm Recordsiga.

“Meil võttis umbes kolm aastat, et leida see kõla, mida sihtisime. Tahtsime anda lugudele, millega üles kasvasime, uue elu, mitte lihtsalt neid kaverdada,” sõnab solist Pukki Kaalinen. Nii ongi tekkinud Steve’n’Seagullsi-nimeline nähtus, kes annab tõesti omapärase ja maalähedase hingamise armastatud rokkmuusika paladele. Puudu ei jää ehedusest, huumorist ega nautlevast suhtumisest.

“Kuigi meile meeldib muusikaga lõbutseda, võtame seda samaaegselt ka täie tõsidusega. Sellepärast tunnemegi, et Spinefarm Records on meile täiuslikult sobiv plaadifirma. Oleme töödelnud lugusid, mis meie jaoks huvitavad, naerma ajavad ja hästi tundma panevad. Näib, et kogemata on need lood ka teiste jaoks paeluvad. Oleme üleni vaimustuses enda esimese albumi ja koostöö üle Spinefarm Recordsiga,” räägib bänd.

Sama plaadifirma alt ilmus täna Steve’n’Seagulls’i debüütalbum Farm Machine.

Laupäeval, 9. mail toimuv kontsert Von Krahlis algab kell 23, uksed avatakse kell 21.

Bänd esineb päeval kell 14:00 ka Euroopa Päeva raames Vabaduse Väljakul.

Steve’n’ Seagulls on:

Pukki Kaalinen: Topelt-bass, vokaal
Wild Till Hiltunen: Akordion, Mandoliin, Casio-akordion
Herman de German: Bandžo, kitarr, vokaal
Remmel: Vokaal, akustiline kitarr, mandoliin
Puikkonen: Trummid, perkussioon, vokaal