Eile õhtupoolikul sõlmis Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla koostöölepingud Soome legendaarse muusiku J. Karjalaineni ja folkansambli Värttinä esindajatega.

J. Karjalaineni & Veli-Matti Järvenpää duo Paratiisin Pojat esineb festivali avapäeva, 7. augusti õhtul ameerikasoomlaste rahvalauludega, mis on järjeks J. Karjalaineni varasemale populaarsele folgikavale Lännen-Jukka.

Otsus kutsuda tänavusele festivalile Soome legendaarne rahvalemmik, nii noorte kui vanade poolt armastatud J. Karjalainen, küpses juba mulluse festivali eel.

Teavad ju paljud eestlasedki J.Karjalaise lugusid peast, aga Eesti vabaõhulavadel pole ta seni kontserti andnud.

Maailmakuulus Soome Värttinä annab kontserdi festivali viimase esinejana pühapäeval, 9. augustil.
Ligi veerandsaja-aastase Värttinä muusika ühendab karjala ja soome-ugri pärimusmuusika nüüdisaegse ja modernse stiiliga.

Tänavust aastat võib nimetada tinglikult ka Viru Folgi soome aastaks, sest lisaks peaesinejatele on Lääne-Virumaa mõnusaimasse kontserdipaika tulemas veel kaunikõlaline folkbänd Saaga, mullu Matsalu loodusfilmide festivalilgi kuulajad heldima pannud Veera Voima & Suo ning tänavu Soome Eurovisiooni eelvoorus osalenud inglihäälne lauljatar Hanna Marsh.

Välisesinejatest näeb-kuuleb tänavusel festivalil veel rootslaste pärimusmuusikat esindavat lustakat punti Skrömta ning Austraaliast pärit maailmarändurist ainulaadse jeffbuckley liku häälega psühhedeelset akustilist folkrockmuusikat esitavat Jonathan Flacki.

Loomulikult esineb tänavusel Viru Folgil ka palju suurepäraseid eesti muusikuid, sealhulgas aastatepikkuse vaheaja järel on taas laval ansamblid Forest, Tulli Lum ning Panto (varasem Pantokrator).
Muu hulgas sisaldab programm ka Käsmu mehe Ülo Vinteri 85. juubelile pühendatud kontserti.

Täpsema ülevaate tänavuse festivali kuuel laval toimuvast muusikaprogrammist leiate Viru Folgi kodulehelt.

Alates tänasest on Piletilevi müügipunktides müügil festivali päevapiletid ja eraldi piletid peaesinejate kontsertidele.