Festivlai avalöögi teevad tänavu Jalmar Vabarna oma värske sooloalbumi „Minapilt“ kavaga ning Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia võitja Paul Neitsov.

Sel aastal on festivalil au võõrustada Hollandi kitarrist Jan Akkermani, kelle muusikaga on üles kasvanud paljud Eesti muusikud (ansambli Focus hitid "Sylvia" ja "Hocus-Pocus"). Festivali väisab ka hinnatud Norra kitarrist Eivind Aarset. Muusikaliste elamustega viivad publiku teise dimensiooni Theo Bleckmanni ja Ben Monderi duo Ameerika Ühendriikidest.

Üles rivistatakse ka kodumaised legendid: festivali raames annab juubelikontserdi Robert Jürjendal, kellega koos musitseerivad Madis Metsamart, Taavi Kerikmäe, Mart Soo, Tõnis Leemets, Aleksei Saks, AinAgan ja Riho Sibul. Juubeleid tähistatakse aga veel – festivalil tehakse 75. sünnipäeva puhul kummardus ka Paul Simonile, kui maailmakuulsa duo Simon ja Garfunkel liikme hitte mängivad Ants Õnnis, Tõnu Raadik, Henno Soode ja Joosep Sang mandoliinidel, neid toetamas Ara Yaralyan kontrabassil ja Aleksandra Kremenetski löökpillidel.

Viljandi kitarrifestivalil on olnud õnn pea igal aastal ka mõnd uut kitarrimuusika albumit esitleda. Sel aastal esitleb oma uut albumit ansambel Juhan. Nii esitavad Jaak Sooäär, Henno Kelp, Andrus Lillepea ja Riho Sibul muusikat, mis on inspireeritud Juhan Liivi luulest. Samuti kuuleb festivalil Erki Pärnoja filmiliku soundiga albumit “Himmelbjerge”.

Nukuteatris astub üles Weekend Guitar Trio koosseisus end eesti muusikalukku kirjutanud Tõnis Leemets soolokavaga „Illusioon“ ning festivali avab Jalmar Vabarna oma värske sooloalbumi „Minapilt“ kavaga.

Igal aastal toimub Viljandi Kitarrifestivalil ka öökontsert Viljandi Vanas Veetornis. Öise vaatega linnale saab ennastunustavas keskkonnas nautida festivali ainsat klassikalise kitarrimuusika kontserti, kus astub üles armastatud Kirill Ogorodnikov.

Festivali raames toimuvad ka kitarriõpilastele mõeldud töötoad, kus noori virtuoose juhendavad võimekad pedagoogid – Ola Bengtsson (Rootsi) ja Andre Maaker ning kõik välismaised artistid annavad oma meistrikursuse.

Ka sel aastal antakse festivalil välja Tiit Pauluse nimeline noore kitarrimängija preemia, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusiku end kitarriõpingutel täiendada.

Festivali piletid ja passid on müügil Piletilevis ja kohapeal.