Millega Teie firmad tegelevad?

Priit Salumaa: Mooncascade on Eesti suurim mobiiliarendaja kontoritega Tallinnas ja Tartus. Me oleme ettevõte, mis töötab enamasti Eestist välja ning pea 2/3 meie klientidest on agressiivsest kasvufaasis start-upid. Asutatud on firma majandushariduseta tarkvarainseneride poolt, kes tahtsid luua ettevõtte, milles “ise kah töötada tahaks”.

Rein Lemberpuu: Contriber on tiimitöö korraldamise täislahendus, mis katab vajadused kommunikatsiooni ja tööülesannete organiseerimisest kuni koostöö protsessideni (otsustamine, ajurünnakud) välja.

Tõnu Runnel: Voog on maailma lihtsaim tööriist kaunite mitmekeelsete kodulehtede tegemiseks ja haldamiseks.

Veiko Räime: Mobiililabor täis väga erinevaid inimtüüpe, kes loogika vastaselt teevad üheskoos uskumatuid tegusid. Millegipärast veedavad ka vaba aega koos ja üllatavad üksteist igal sammul uute ideedega.

Kas ja millal saavad Teie ettevõtmistest miljardiärid?

Priit Salumaa: Ei saagi kunagi — me tõenäoliselt jääme Euroopa mõttes suhteliselt väikeseks ettevõtteks. Kuigi Euroopasse kontorite loomise plaan on meil olemas.

Rein Lemberpuu: Potentsiaal on olemas, sest antud töövahend on sobilik väga laiale ringkonnale ettevõtetele. Miljardiäri ei ole meie jaoks eraldi eesmärk, sest seda me oleme juba teinud Playtechiga, küll aga see võib olla hea töö tulemuseks.

Tõnu Runnel: Kui me sama kiiresti edasi kasvame nagu 2015, siis täpselt 14,5 aasta pärast. Igapäevaselt on eesmärgid siiksi tagasihoidlikumad — olla lihtsalt maailma parim seltskond millega koos mägesid vallutada.

Veiko Räime: Ei tea. Aga suurem eesmärk on, et meie klientidest saaks miljardärid.

Tartu linna tunnuslauseks valiti milleniumivahetusel “Heade mõtete linn”. Kas “Eesti Silicon Valley” vajaks uut sloganit?

Priit Salumaa: Ma arvan küll, vana slogan on juba ajast ja arust. “Uue hingamisega tehnoloogiakeskus” või “parima elukeskkonnaga tehno-küla” oleks ehk hea variant.

Rein Lemberpuu: Eesti riigina on juba täna Silicon Valley rolli võtmas Euroopas, kui me vaatame siin startupide tihedust. Turundus on kindlasti koht, kus meil on palju õppida ning slogan on sellest üks oluline element. Ehk vastus on jah.

Tõnu Runnel: Loosungid las tulevad elule ise järgi, neid ei pea pingsalt otsima.

Veiko Räime: Mulle meeldib. Aegumatu.

Teleseriaalis “Silicon Valley” loob üks tegelane “fantastilist potentsiaali” omava rakenduse Nip Alert, mida küll kunagi käiku ei lasta. Kõige jaburam äpp, millega olete ise kokku puutunud?

Priit Salumaa: Seal teleseriaalis on veel paar päris head nalja, üks on idee esitlusega seotud. Mõttetuima äpi tegi üks meie töötaja Toomas, selle nimi on “Superäpp” ning see on ühtlasi vist kõige mõttetum, aga see eest tugeva toimega naerukrampide tekitaja (naerab).

Rein Lemberpuu. Mul ei ole õnneks sellist aega, et katsetada jaburaid rakendusi. Pigem leiavad kasutust ikka vajadusest tulenevad äpid. Viimati installisin endale WiseMile, millega sain WebSummit-ilt tulles lennujaamast otse Tartusse.

Tõnu Runnel: Esmapilgul süvajabur, tegelikult natuke sügavam — YO äpp.

Veiko Räime Jäätise lakkumise äpp. Mul on koguaeg telefoni ekraan mõradega ja see on ohtlik. Mitte, et ma seda kunagi proovinud oleks…

Mac või PC?
Priit Salumaa: PC. Olen 1994. aastast PC kasutaja. Aga telefon on iPhone.

Rein Lemberpuu: Pole olnud vajadust PC pealt ära kolida.

Tõnu Runnel: Mäkk.

Veiko Räime: iPhone

Lemmikartist Tartu muusikanädalal?

Priit Salumaa: Motorama — väga hea kulgemisega ja tööd soodustav kõrvaklapimuusika. Junk Riot — väga ägeda veidi Brat’iliku feel’iga bänd.

Rein Lemberpuu: Mulle meeldivad Shelton San ja Motorama.

Tõnu Runnel: NOËP — sest ta otsustas meie juures esineda! :)

Veiko Räime Kõige keerulisem küsimus… NÖEP — elektroonika meeldib. Machineries of Joy on uus avastus, ootame väga nende esinemist.

Vaata ka idufirmade videotervitusi: