Saatesari, mis on suuresti inspireeritud Jaak Joala lahkumisest, andis sõna paljudele estraadi kuldaja võtmeisikutele. Oma kogemusi jagasid ka erinevad staarid ise.

Läti muusikalegend Raimonds Pauls meenutab Joala erinevust selle aja teistest: "Ta erines nõukogude standardist, ta oli kaasaegne. Elegantne." Ainult häid sõnu jagus Joala kohta ka Radari basskitarristi Vladimir Šeripovil: "Ta oli teistsugune. Me kohtusime esimest korda Viru hotelli grillis," ja lisas muheledes: "Radar sündis kana ja muu vedelikuga."

Radar mängis Venemaal rekordarv kontserte päevas. "Kui Eestis sai mängida kaks kontserti päevas, siis ma ei uskunud seda, aga Venemaal mängisime me kolm. Kõige naljakam oli see, et publik oli saalis ka sama. Paljud ostsid piletid mitmeks kontserdiks," meenutas Šeripov.

Tõnis Mägi aga imetleb tänaseni tema professionaalsust: "Eestis ei ole olnud sellist lauljat, või sellel ajal, kes oleks olnud nii musikaalne ja sellise kuulmisega. Tema lugudes ei ole ühtegi kahtlast nooti."

"Kui ta laulis oli saalis põrand märg," nentis Mikk Targo, et tema võlu naiste seas oli pea kirjeldamatu. Šeripovi sõnul proovis Joala naiste eest lausa põgeneda: "See oli hullumeelne, ma ei saanud aru, kuidas saab selline hüsteeria olla - kingitused ja kirjad. Ta on tegelikult tagasihoidlik poiss, ta pole üldse mingi staari-tüüp. See tähelepanu oli tema jaoks pigem rusuv, ta ei tundnud minu arvates sellest mõnu."

Vahur Kersna meenutas hea sõnaga aga laulja väärikust ja oskust loobuda kõigest pigem kõrghetkel, mitte hääbudes: "Ma hindan seda, et ta elupäevade lõpuni raudteelaste jõulupidudel ei laulnud. Jumal tegi Eestile sellise laulja näol suure kingituse. Me peaksime tänulikud olema."

Ka Joala õpilane Koit Toome tunnustas meest, et ta oma tipphetkel areenilt lahkus: "Minu jaoks on see väga ilus, et on selliseid mehi, kes tipus suudavad päeva pealt lõpetada. Ma olen seda alati imetlenud. Ma nägin teda viimati maikuu lõpus, ma mitu korda kavatsesin talle külla minna, kuid kui ma helistasin, oli tal telefon väljas. Siis kuulsin, et ta oli haiglas..."