Lugeja küsis, miks Iff ja Tõnis Mägi ei esinenud ja keda n-ö vanast kaardiväest kaaluti. "Oleks tahtnud näha ka näiteks Uno Loopi, Silvi Vraiti, Reet Linnat, vendi Johansone ja teisi 20. aasta taguseid lauljaid. Ka noortest lauljatest polnud kohal näiteks Koit Toomet, Laura Põldvere, Lenna Kuurmaad, Maarja-Liisi, Hanna-Liina Võsa jne. Miks?"

Helen Sildna: "Tõnis Mägi ei saanud kahjuks 20. augustil meiega olla, kuna pikalt oli ette planeeritud tema esinemine Peeter Vähi oratooriumi ettekandel Riia linna sünnipäevapidustustel.
Ivo Linna oli “Vabaduse laulu” ettevalmistusajaks kuulutatud välja esinema koos Maarja-Liis Ilusaga Toilas.
Lisaks võtsime veel ühendust ka Siiri Sisaski ja Metsatölluga, kellel olid selleks kuupäevaks plaanid paigas.
Üks vendadest Johansonidest – Jaak Johanson oli laval ja ka üks meie meeskonnaliikmetest. On veel terve rida toredaid ja häid ja armastatud esinejaid, keda ei olnud võimalik sel korral programmi kaasata, “Vabaduse laulu” kavas astus aga üles 15 artisti, kõigi lemmikesinejad lihtsalt ei olekski saanud samal laval ja samal päeval korraga üles astuda."

"Ivo Linna ja Tõnis Mägi olid ka kunagi noored. Selleks, et meil tulevikus sellise kogemuse, karisma ja publiku poolehoiuga artiste leiduks, on oluline anda sõna ka noortele ägedatele tegijatele, see omakorda oligi seekordse kontserdi üheks kandvaks ideeks.
Meil on kahju, et rahva poolt palavalt armastatud Mägi ja Linna osaleda ei saanud, kuid seepärast ei jäänud sündmus toimumata."

"Programmi koostamisel võtsime arvesse ka seda, et just kuu aega enne “Vabaduse laulu” toimus sealsamas lauluväljakul tõelistelt ilus, hingestatud ja suurejooneline noorte laulu- ja tantsupidu. Otsustasime võtta teise suuna mitte üritada kogetud emotsiooni ja kava kopeerida või korrata. Sestap ka esinejate originaalloomingule keskenduv ning välisesinejaid kaasav kontserdikava."

"Rääkides repertuaarivalikust, soovisime, et artistid esitaksid sel korral omaloomingut ning otsustaksid ise, mida soovivad oma laulude ja lugudega publikule öelda. Korraldajate poolt ei surutud peale ühtegi konkreetset teost, see oli meie teadlik otsus.
Usume, et sel moel kujunevad välja uued ja olulised laulud. Näiteks nagu Jarek Kasari “Minu inimesed” – eepiline ja võimas teos, mis kantud siirast ja sügavast oma maa ja rahva armastusest.
Niisamuti puudutas paljusid Kerli siiras laul “Kuldseks jää” ning Rein Rannapi ja Kerli poolt koos esitatud uus versioon Rannapi loost “Eest muld ja Eesti süda”".