Kolmandat korda toimuva Üle Heli festivali teemaks on "heli ja ruum" – vaatluse all on heli ja muusika suhted ruumiga nii füüsilisel, kui ka vaimsel tasandil.

Kavas on muusikat nüüdisklassikast klubielektroonikani: Ninos du Brasil (IT), Jimi Tenor (FI), Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Algorütmid, Benoit And The Mangelbrots (DE), Djerro ("Aye Candiez" esitlus), Alo Allik, Eva Mitreikina ja Marcin Polak (pl), Fuck Yuo I Am A Robot (EE/UK), Jimmy Winkles (UK), Koray Tahiroglu (FI), Lafidki (Kambodža), Lauri-Dag Tüür, Liisa Hirsch, Modulshtein, Märt-Matis Lill, Robert Jürjendal ja Kaido Kirikmäe, SSSS (Sten Saarits ja Sven Sosnitski), Shelly Knotts(UK/AU), V4R1 ja paljud teised. Lõplik kava selgub oktoobri alguseks.

27. oktoobri õhtul toimub Mustpeade majas Üle Heli kontsertõhtu, kus peaesinejaks on Eesti Filharmoonia Kammerkoor, kelle esitusel kõlavad uudisteosed Liisa Hirschilt ja Lauri-Dag Tüürilt, Märt Matis Lille uus versioon segakoorile teosest "Hopi lugu neljast maailmast" ja Ülo Kriguli "Vesi ise". Lisaks on sündmuse kavas Robert Jürjendali ja Kaido Kirikmäe ühine esinemine, Argo Valsi koostöö valguskunstniku Oliver Kulpsooga, Eva Mitreikina kohtumine Poola elektroakustilise muusiku Marcin Polak'iga ja Djerro (Erkki Tero) kolmanda albumi "Aye Candiez" esitlus.

Lavale astub ka käesoleva aasta suve alguses oma debüütalbumi avaldanud V4R1 (Sander Saarmets ja Virge Loo) ning Mustpeade Maja ruumides võib õhtu vältel kogeda ka Veljo Tormise loomingust inspireeritud mitmekanali heliinst allatsiooni, mis on seotud Ulmeplaatide all ilmunud Tormise töötluste plaadi „Laulu jäävuse seadus" uue versiooni ilmumisega järgmise aasta alguses.

28. oktoobril leiab aset Von Glehni teatris unikaalse sündmusena Algorave Nõmmel. Algorave on liikumine, mis ühendab algoritmilise kunsti ja muusika viljelejaid üle maailma. Algorave´i esmakordsel Eesti kontserdil esinevad Benoit And The Mangelbrots Saksamaalt, Shelly Knotts Austraaliast, Jukka Kääriäinen ja Koray Tahiroglu Soomest , Eestist pärit Londonis resideeruv helikunstnik Alo Allik, Algorütmid ja teised.

Kahe festivalipäeva vältel 27.-28.oktoobril on võimalik Loewenschede tornis kogeda helikunstnike duo SSSS (Sten Saarits ja Sven Sosnitski) installatsiooni "Pool/Coil". Sten Saarits ja Sven Sosnitski katsetavad heliruumide ja helivormidega, et leida kuulajaid proovile panevaid akustilisi kogemusi. SSSS on töötanud asukohaspetsiifiliste helidega, salvestades kõikvõimalikke foone ja helinähtuseid, et komponeerida uusi heliinstallatsioone.

„Pool/Coil" puhul kasutab SSSS helisid, mis ei ole seotud ruumi ega asukohaga, vaid helidega, mida esitlusseadmed ise loovad. Kasutades vasktraadist valmistatud poole, tehakse kuuldavaks heliseadmete elektromagnetväljad, mis hakkavad ruumi tootma uutmoodi helimaastikku. Autorid kirjeldavad teost kui kontsentrilist vormi, mis saab alguse masinavärgist valjuhääldi seest, kus elektriliselt võimendatud võnkepool hakkab liigutama selle külge kinnitatud heli kiirgavat kuplik ujulist membraani.

Festivali klubiõhtud reedel 27.oktoobril klubis Laine ja laupäeval 28.oktoobril klubis Hall toovad publiku ette valiku kodu- ja välismaiseid laivesinejaid ja dj-sid. Omamoodi suursündmuseks on kujunemas Jimi Tenori sooloesinemine klubis Laine. Festivali kunstilise juhi Aivar Tõnso soov on olnud juba ammu just sellist Tenorit siia tuua, kuna selline „mees nagu orkester„ lähenemine tegi temast 90ndatel aastatel suure algustähega artisti.

Varem on Jimi esinenud Tallinnas kas koos saateansambliga või külalisesinejana mõnes teises koosseisus. Jimi Tenorit soendab Triphonix ja Audiokinetica projekti kaudu tuntud Aleksandr Zedeljovi uus eklektiline erinevaid klubimuusikazanre loominguliselt ühildav trio Modulshtein, kus osalevad veel ka Marten Altrov ja Aleksei Semennihhin. 28.oktoobril klubis Hall toimuva klubiõhtu peaesinejaks on Ninos du Brasil Itaaliast. E ksootilisi rütme elektroonikaga segav duo tutvustab oma uut albumit "Vida Eterna". Samal õhtul astub lavale ka Kambodzast pärit elektronmuusik Lafidki ehk Saphy Vong, kes esitleb oma debüütalbumit "Chinabot". Lisaks esitleb kohaliku leibeli Porridge Bullet all ilmuvat EP'd "Do The Diletantte" Bristoli muusik Jimmy Winkles ehk Jamie Slater, Briti klubimuusika äärealade hästihoitud saladus. Õhtu kohalikest esinejatest tasub esile tõsta harva esinevat ja oma debüütalbumi ilmumisest "Compensator For The Accelerator" kümne aasta möödumist tähistavat elektroduot Fuck Yuo I Am A Robot.

Festivali lõpetab Müsteerium Kirimäe mõisas. Müsteerium on legendaarne läbi kahe kümnendi toimunud sündmuste sari, mille eesmärgiks on olnud väljaspool ootuspäraseid raame asuvate kohtade kaudu kogeda muusikat ja heli uuel moel. Mitmesuguste psühhogeograafiliste seikluste kaudu on sari jõudnud nüüd Läänemaal asuva Kirimäe mõisani, mille veel avastamata ruumid võimaldavad luua unustamatu kohaspetsiifilise installatiivse keskkonna, kus toimuvad ka mõned üllatusesinejatega kontsertesinemised.

Festivali raames toimub ka mitmeid väiksemaid vestlusringe ja seminare festivali teemafookuse ning algoritmilise muusika ja kunsti teemal. Lisaks toimub festivali raames ka väljasalvestamisest huvitatutele sündmus Üle linna heli, mis on inspireeritud Tallinnas 2010.aastal toimunud Tuned City festivaliga seotud „Hear Tallinn With New Ears!" projektist ja jätkab selle raames toimunud heliliselt põnevate kohtade kaardistamist.