Ootamatu otsekontakt ja komplimentide sadu

Davi ei jätnud ruumi ühekski kahtluseks — ta on tõepoolest lavale sündinud fenomenaalne laulja ja väga intelligentne inimene. Ühtlasi puudutas ka tema ülevoolavalt positiivne ellusuhtumine igaüht, andes jõudu saamaks üle kõigist eluraskustest, olgu neiks siis pettumused, lahkuminekud või tööalased ebaõnnestumised. Ja nagu ka Publikule antud intervjuus ära mainitud sai, nautis ta täiel rinnal romantilist kontrasti, mille loob tahumatu välimuse kombinatsioon muusika ja poeesiaga.

Palju pole Eesti rahvas näinud esinemist, mis koosneks nii suurel määral publiku hulgas kõndimisest, kätlemisest, personaalsetest komplimentidest ja otsekontaktist. Davi tuli lavalt maha vähemalt 4 korda ega piirdunud üksnes paremate piletite omanikega lava ees, vaid pidas meeles ka neid, kes istusid saali tagumises otsas ja rõdudel.

Erakordne oli seegi, et Davi võttis mõnuga aega, et talle Eestis muljet avaldanud inimesi nimelisest tänada — prožektori valgusvihku kutsuti nii Kroonika peatoimetaja Krista Lensin (kes otseloomulikult tõttas kohe rõõmsalt ka lava ette), TV3 tegevdirektor Priit Leito, TV3 uudistejuht Mart Mardisalu, Monster Musicu juht Tanel Samm, teda võõrustanud Manna La Roosa restorani ja Nordic Hotel Foorumi tiimid kui ka paljud teised.

Eesti muusikud ja liiga palju kuulsaid nimesid

Äärmiselt vahva oli aga see, et Davi laulmisele taustaks musitseerinud orkester koosnes enamjaolt eestlastest. Loomulikult on kohalike muusikute kasutamise põhjuseks asjaolu, et originaalkoosseisuga tuuritamine on tarbetult kulukas, kuid Davi hoolitses selle eest, et publik teaks, et laval mängivad kaasmaalased ja kiitis neid mitu korda taevani. Laval olid puhkpillimeistrid Siim Aimla, Meelis Unt, Meelis Vind, Raivo Tafenau, Sulev Sommer, Jaak Oserov, Jaak Vasar, Mihkel Metsala, Jüri Leiten, Eduard Akulin, Ivar Kiiv, Andrus Karjel, Guido Kongas, Paul Daniel ja keelpillimeistrid Anna-Maria Rannamägi, Maria Gorsenina, Kaisa Vaagen, Doris Mägi, Markus Altrov, Kristjan Saar, Peeter Margus ja Joosep Ahun.

Natuke häiris vaid see, et laulja mõjus kontserdi lõpuks juba veidi liiga ennastimetlevana ja Eesti kultuuriruumi jaoks tundmatute inimeste tohutu namedropping muutus lõpuks tüütavaks. Meie teame tema äratoodud kuulsatest sõpradest võib-olla ehk ainult Sinatrat, Marlon Brandot ja mõned ka Quincy Jonesi. Kontserdi alguses näidatud popurrii kõigist filmirollidest mõjus samuti veidi ebavajaliku eneseupitamisena.

Tõeliseks tõrvatilgaks meepotis oli aga Suurhalli jätkuvalt kehv sound — solisti mikrofon läks vähemalt kolm korda vilesse ning paari esimese loo vältel oli heli nii paigast ära, et orkester neelas Davi vokaali peaaegu täielikult. Õnneks õhtu edenedes olukord paranes ning Davi suutis oma karismaga peaaegu terve publiku enda poolele meelitada. Oli loomulikult ka neid, kes kehva heli andeks ei andnud ning lahkusid kontserdilt poole pealt. Oma viga — te jäite paljust ilma!

Korraldaja kommenteerib:

Monster Musicu juht Tanel Samm on Suurhallis aset leidnud helilistest apsakatest täiesti teadlik ning tema tõdemuse kohaselt on mikrofoni vilin hind, mis tuli maksta selle eest, et Davi lavalt maha publiku sekka astus ning rahvaga vahetult kontakteeruma asus. “See juhtub alati, kui mikrofoniga minna otse kōlari ette,” sõnab Samm kommentaariks. “Lood on tema kavas üks oluline osa, et tekiks ōige atmosfäär ja intiimsus,” lisab ta.

Kas käisid ka kuulamas? Jaga oma muljeid kommentaariumis?


Vaata Publikule antud intervjuud ja loe teksti SIIT: