Esimestena on festivalikavva kinnitatud Ameerika Ühendriikides, Florida osariigis, tegutsev punk-energiaga psühhedeelne indie-rock bänd Merchandise, omanäolist elektroonilist poppi mängiv Streak and the Raven Soomest, Tallinna post-rokkarid Id Rev uue kavaga ja Eesti indie-skeene raudvarast koosnev uus ansambel Jan Helsing. Järjekorras kaheksandal Schillingul saab kuulda stiilikirevat valimikku ansambleid nii meilt kui mujalt.

Merchandise (USA)

Bänd, mis kasvas kuus aastat tagasi välja Tampa linna punk-skeenest, on tänaseks oma liigitamist trotsiva alternatiiv-rock’iga vallutanud nii üleilmseid trende loova muusikameedia (Pitchfork, NME, Spin jt) kui olulisemad Ameerika ja Euroopa festivalid ja rock-klubid. Kahe viimase plaadi (“Children of Desire”, 2012 ja“Totale Nite”, 2013) edu tõi bändi ka Eesti muusikahuviliste lemmikute sekka ning viis nende viimase albumi isegi Areeni Aasta Albumite edetabelisse. Eelmise aasta lõpus sõlmis Merchandise plaadilepingu legendaarse Briti leibeliga 4AD ning on juba alustanud tööd uue albumi kallal.

Streak and the Raven (Soome)

Seinäjoki linnast tulev Streak and the Raven mängib intensiivse atmosfääriga omanäolist elektroonilist poppi, mida võib võrrelda 80ndate alguse briti minimalistlike süntesaatoribändidega. Nende debüütplaati “Love and War” (2013) on iseloomustatud kui depressiivset öist AOR'i (adult orientated rock). Õnnestunud plaadi, meeldejäävate videote ja festivali-esinemiste toel on bänd leidnud juba rohkelt fänne ja andnud esimesed kontserdid väljaspool Soomet.

Id Rev (Eesti)

Eestikeelse alternatiiv-rock’i üks väljapaistvamaid esindajaid. Alustanud 1995.a. punk-bändina nime all Idiootsuse Revolutsioon, on nad tänaseks jõudnud kõladeni, milles leiab elemente nii post-rock’ist, elektroonikast, kitarripopist kui paljust muust. Kaks eripalgelist albumit („Sina ei“, 2001 ja „Kuhu kadus joie de vivre?“, 2009) ja kaunid helimassiivid koos mõjuvate laulusõnadega on võitnud Id Revile rohkelt austajaid ning muutnud nende harvad kontserdid omamoodi sündmusteks. Möödunud aasta lõpul alustas Id Rev kolmanda plaadi salvestamist ja plaanib Schillingul ette kanda suuremas osas just uue, alles töös oleva albumi lugusid. Kuula neid MySpace'ist.

Jan Helsing (Eesti)

Uus eestikeelne indie-pop ansambel, kes enda sõnul polegi otseselt bänd, vaid rohkem avatud kooslus, mis põhineb erinevate muusikaliste impulsside sünergial. Nende muusikas kohtuvad hästikirjutatud meloodiad helgete indie-kitarride ja shoegaze’iliku ilutunnetusega. Jan Helsingi liikmed on varem tegutsenud siinsele indie-sõbrale hästituntud ansamblites nagu Pia Fraus, Dreamphish, Wolfredt, Morningrise ja Picnic. Kontserdil astub vokalistina üles Kristi Kindel (Dallas). Schillingul esitleb Jan Helsing oma debüütplaati “Kajalood”, mille annab välja Eesti tegusaim indie-label Seksound.

Festivali ülejäänud esinejad tehakse teatavaks maikuu jooksul. Schillingu piletimüük algas Piletilevis esmaspäeval 21. aprillil. Kuni 30. aprillini maksavad piletid 17€, maikuus 22€ ning alates 1. juunist kuni 4. juulini 27€. Festivali toimumise päeval 5. juulil maksab pilet 32€. Kuni 16-aastased (k.a.), pensionärid ja invaliidid saavad festivalile tasuta dokumendi alusel.