Eesti Muusikanõukogu tunnustab kogu senise tegevuse eest muusikavaldkonna parimaid heliloomingu-, interpretatsiooni- ja muusikaelu tegelase preemiatega. Eesti Kultuurkapitali Helikunsti sihtkapital annab üle üheksa preemiat hooajal 2014/2015 enim silma paistnud muusikategelastele ja -kollektiividele. Preemiaid on jagatud 2002.aastast.

Estonia Kontserdisaali täidavad pidulikkusega Eesti Riiklik Sümfooniaorkester dirigent Arvo Volmeri juhatamisel, harukordne vetemäng ja elav loodus. Publikut ootab ees muinasjutulise veealuse maailma ja muusika sümbioos. Kontsertetenduse on lavastanud Veiko Tubin, õhtujuhtideks on Mari ja Mikk Jürjens.

Preemiatseremooniale eelneb aga enam kui 200 tasuta lühikontserti üle Eesti. Päev saab avalöögi juba kell 6.45 hommikul, mil torupillimängija Sandra Sillamaa ja tenor Oliver Kuusik asuvad õhukontserdiks teele Tallinn-Amsterdam lennuliinil. Päeva jooksul on üllatusi palju ning
Muusikapäev kutsub muusikat nautima, tähele panema ning kuulama, nagu ütleb Muusikapäeva tunnuslause.

Rahvusvahelist muusikapäeva tähistatakse ülemaailmselt alates 1975. aastast ning traditsiooni algatas Rahvusvahelise Muusikanõukogu tollane president Yehudi Menuhin põhjusel, et muusika rollile ja tähtsusele meie igapäeva elus tähelepanu juhtida. Sama eesmärki hoiab au sees ka Eesti
Muusikanõukogu, korraldades Muusikapäeva puhul kolmandat aastat tasuta kontsertide programmi, millega viiakse muusika igasse Eesti maakonda.

Lisainfo SIIT