Tegemist on suuremahulise koostööprojektiga, mis sai alguse lavastaja ja libretisti ühistest mõtisklustest vastutuse võtmise, täiskasvanuks saamise ja oma elu tähtsate valikute tegemise teemadel. Protsessis kerkis üles hulganisti küsimusi selle kohta, kuidas elada nii, et oleks hea. Kuidas usaldada nii, et ise ei saaks petta? Kuidas hakkama saada, kui kõrgest haritusest ja lootusest paremale homsele ei piisa?

"Loomulikult on laval ainult äärmused, kõige pöörasemad, lootusetumad ja naljakamad lood, mida olen kuulnud või läbi elanud, ja siinkohal tahan rõhutada, et me ei anna kellelegi hinnanguid. Elu on ju ka selline, et vahepeal saavad ikka käed jube mustaks, aga see ei tähenda, et alla andma peaks," ütles Andra Teede, luuletaja ja ajakirjanik, kes lõpetab sel kevadel EMTA lavakunstikooli dramaturgi erialal.

Sellises mastaabis koostöölavastust pole varem Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia muusikaõppe ja lavakunstikooli vahel olnud. "Arvan, et selline koos tegemine võiks saada tavaks, sest see on hea võimalus proovida ise lavastus nullist valmis teha," ütles lavastaja Laura Mets, kelle jaoks on "Korduma kippuvad küsimused" teine kahest lõputööst.

Kui harilikult on teosel vaid üks helilooja, siis "Korduma kippuvate küsimuste" helikeele eest vastutavad elektroonilise muusika austajatele juba mõnda aega tuttav Sander Mölder ning akustilisi ja elektroonilisi kõlasid põimiv Marianna Liik, kes 2013. aastal pälvis Prahas rahvusvahelisel heliloojate rostrumil teise koha.

Osades: Maarja Aalmann, Kaisa Rüütsalu, Kaarel Kukk ja Egon Laanesoo EMTA ooperistuudiost, Jarmo Reha EMTA lavakunstikoolist, EMTA segakoor ja kammerorkester.

Lavastaja on Laura Mets, libretist Andra Teede, heliloojad Marianna Liik ja Sander Mölder. Muusikaline juht ja dirigent on Taavi Kull. Produtsendid on Grete Nellis ja Kalli Kulla.

Ooperi lavaletoomist toetavad Eesti Kultuurkapital, Kultuuriväärtuste Amet ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia.

Etendus on ühes vaatuses. Piletid saadaval Piletilevist.