“Basskitarr kuulub enamasti rokk- või jazz-bändi juurde. Mina aga rebin ta tavaolukorrast välja ning asetan ta juhtivale kohale keelpilliorkestri taustal,” kommenteeris teose looja Urmas Lattikas.

Fretless basskitarr on astmetraatideta kitarriliik, mis nõuab mängijalt suurt professionaalsust instrumendi käsitsemisel. Pole ime, et Urmas Lattikas valis Eesti parima basskitarristi Raul Vaigla virtuoossete soolode sooritajaks.

Sel neljapäeval Tartus algaval Klaaspärlimängul on kokku neli esmaesituskontserti. Lisaks Urmas Lattikase teosele esitatatakse kuus päeva kestval festivalil uudisteoseid Peeter Vähi, Helena Tulve, Rijndert van Woudenbergi sulest. Oma äsjavalminud DVDd esitleb kuulsaim Eesti viiuldaja Anna-Liisa Bezrodny.

18.– 23. juulini Tartus vältav muusikafestival Klaaspärlimäng toob lavale rohkelt külalisesinejaid laiast maailmast. Lisaks Eestimaalt pärit muusikute dünastiatele (Randalud ja Bezrodnyd) astuvad üles muusikud Jaapanist, Austraaliast jt maadest.

Tartu Jaani kirkus kuus päeva toimuvatel kontsertidel kõlab klassikalise muusika kavades vanameistrite Haydni, Verdi, Bachi, Mozarti jt muusika. Tänapäevase süvamuusika esitajad tulevad eri kavadega nii Euroopa riikidest, Austraaliast kui USAst.