Ilma igasuguse muusikalise hariduseta Kitaro ei mänginud, nagu tuntud muusikutele tavaks, lapsena ühtegi pilli. Hilisemas elus multiinstrumentalistiks ja kuulsaks heliloojaks sirgunud Kitaro fookus oli täielikult tennisel.

"Lapsest saati mängisin tennist, käisin võistlemas ja kaalusin professionaalse tennisisti karjääri," räägib Kitaro. "Ent millalgi keskkoolis küsis üks klassivend, kas me võiksime koos pilli mängida. Ma polnud kunagi ühtki instrumenti mänginud ega muusikuelust unistanud. Läksime stuudiosse ja see oli fun!" meenutab Kitaro.

Tänapäeva meditatsioonimuusika suurim helilooja ning tihti Vangelise ja Jean-Michelle Jarrega võrreldud Kitaro tegi oma esimese loo 17aastaselt.

1980ndate keskel salvestas Kitaro oma esimesed suured albumid, mis defineerisid tema ainulaadse muusikastiili. USA kriitikute poolt paigutati ta New Age’i kategooriasse, mille ikoonesindajaks ta on jäänud tänaseni.

"Minu muusika on kasutatav meditatsioonina. See tuleb südamest ja läheb südamesse. Loodus inspireerib mind muusikat looma. Liikumised ja olekud, lume langemise ja sulamise helid või see, kui näen, kuidas leht langeb... ma kuulen looduse muusikat. Loodus on mu suurim õpetaja," ütleb mees oma muusika kohta.

1993. aastal võitis Kitaro Golden Globe’i auhinna parima originaalmuusika eest filmile "Heaven & Earth" ning 1999. aasta album "Thinking of You" tõi talle esimese Grammy.

Kitaro lõi maailmamuusika uue suuna, ühendades elektroonika ja instrumentaalse Jaapani juurtega muusika uuel tasemel.

Uus, värvikas ja suurejoonelishe showga kontserdiprogramm "Kojiki and the Universe" etendub 9. aprillil Nordea Kontserdimajas festivali Orient egiidi all.