Austria pealinnast Viinist alguse saanud ning viimastel aastatel ka Slovakkia pealinna laienenud talendifestivali moto on algusest peale olnud “ida kohtub läänega” ning eesmärk rajada sildu oma arvukate naabrite ning ümbritsevate regioonide vahel. Sel aastal on festivali fookuses Balti riigid Eesti, Läti ja Leedu ning seetõttu astuvad Viinis ja Bratislavas üles koguni kuus Eesti artisti – Viinis esinevad folk-stilist Mari Kalkun, elektroakustiline duo Micucu, elektropopi trio Würffel ja indibluusi bänd Odd Hugo. Viimane on lisaks rifiroki pundile Elephants From Neptune ja Eesti-Šveitsi muusikule Ingrid Lukasele arvatud ka Bratislavas üles astuvate Eesti artistide nimistusse.

Läti artistidest esinevad Waves festivalil Alise Joste, Dagamba, Kodek, Laika Suns, Mr. Myster ja Triana Park. Leedut esindavad Colours of Bubbles, Golden Parazyth, Alina Orlova, Leon Somonov & Jazzu ning Jurgis Didžiulis.

Lisaks Baltikumi artistidele on tähelepanu all ka kolme fookusriigi muusikatööstuse ning -turu arengud. Nii Viinis kui ka Bratislavas toimub Eestit, Lätit ja Leedut tutvustav arutelupaneel ja kiirkohtumiste programm. Samuti toimub reedel, 2. oktoobril Bratislavas kolme riigi ühine vastuvõtt pressile ja konverentsil osalejatele.

Waves Central Europe tervikprogramm festivali veebilehel: http://www.wavescentraleurope.com/
Baltikumi artistid Waves festivalil: https://www.facebook.com/events/825739214208594/

Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) toimub 28. märtsist 3. aprillini 2016. Delegaadipasside soodusmüük TMW muusikatööstuse konverentsile ja festivali esinejate nimistusse pürgivate artistide taotlusvoor on avatud kuni 1. novembrini www.tmw.ee.