"Tumeromantika õhtute kontserdisarja eesmärgiks on tuua suurematest keskustest kaugemal asuvatesse kaunitesse kontserdipaikadesse põnevat, keskmisest erinevat ja ilusat - sageli ka melanhoolsevõitu akustilist või poolakustilist muusikat parimate muusikute esituses," teatab korraldaja Risto Kukk.

Tänavu teistkordselt jõuab kontserisari ka Hiiumaale. Avakontserdiks on 5. augustil toimuv Eksklusiivne Tumeromantika õhtu salajases kohas Hiiumaal. See on kontsert-õhtueine, kus piletiraha sisaldab ka valikut kohalikke kulinaarseid hõrgutisi. Vahetu õhkkonna tagamiseks tuleb eksklusiivsele ja salajasele sündmusele müüki kõiges 66 piletit, mis saadaval vaid eelmüügist.

Kärdla kohvikutepäeva melus 6. augustil Villaaidas Kärdla sadamas toimuv Tumeromantika õhtu on oma kava, esinemiskoha ja kontseptsiooni poolest täiesti erinev samade muusikute kontserdist eelmisel õhtul salajases kohas. Hiiumaal astuvad Tumeromantika õhtute raames lavale Harmony Garden Soomest ja Bjargo Rootsist.

19. augustil Rakvere linnakodaniku majamuuseumi hoovis esinevad Idisi Venemaalt ja Ēnu Kaleidoskops Lätist. Idisi on Moskva tüdrukutest koosnev keskaegse muusika fusion-bänd, mis ühendab endas keskaegse muusika traditsioone ja maagilist fantaasiamaailma. Idisi muusikas segunevad keskaja muusika, fusion, dark folk ja world music. Idisi on oodatud esineja keskaja festivalidel üle terve Euroopa.

Sarja tänavusuvistele sündmusetele paneb väärilisi punkti Tumeromantika õhtu Muuga mõisas 21. augustil, kus astuvad üles astuvad Jo Quail Suurbritanniast ja Kentin Jivek Prantsusmaalt.