Loetud päevad tagasi sai duo valmis ka oma debüüt-EP. „Me salvestasime oma EP Simon Littaneriga, tema jääkülmas Copenhageni ministuudios. Vanasti laulsime otse meie MacBooki mikrisse, nii et töö korralikus stuudios oli samm edasi. Miksisime EP ise ja masterdada lasime Kanadas,“ ütles Joakim.

Lühialbumi väljaandmisega aitas Kanada plaadifirma Bad Actors Inc., mida veab sealses underground skenes tuntud Ben Cook (bändidest Fucked Up ja Yacht Club). „Oli väga veider teha koostööd kellegagi, keda pole kunagi kohanud, seda eriti milleski, mis on väga personaalne. Kuid tundsime kohe alguses, et ta mõistis, mis on meie suund,“ kommenteeris Anton.

First Hate saabus koos kaasmaalaste Communionsiga paar nädalat tagasi oma esimeselt Euroopa tuurilt, mida organiseeris prantsuse management grupp Super Drakkar. Pärast tuuri Trentemølleriga plaanib bänd end stuudiosse sulgeda, et järgmisel aastal avaldada oma esimene täispikk album.

Trentemøller esineb Rock Cafes oma viieliikmelise bändiga – trummid, kitarrid, bass ja härra ise klahvidel – andes sellega tugevalt isikliku käekirjaga albumitelt tuttavatele helidele uue mõõtme. Surisev indie kohtub elektroonika ja krautrockiga, sulandudes laval ainulaadse visuaalse poolega.