Kansas City's 18.-22. veebruaril toimuvale FAI showcase-festivalile valiti 214 artisti, neist 14 Euroopast. Konverentsile kogunevad USA folk- ja maailmamuusika tööstuse esindajad, muusikud, festivalide korraldajad.

Trad.Attack! kutsuti pärast Hispaanias kohtumist festivalile otse programmijuhi Aengus Finnani poolt, kes tahtis festivali rahusvahelist haaret laiendada ning otsis midagi uut ja dünaamilist. "Kõigepealt haaras mind Trad.Attack!'i sõbralik, kirglik ja samas muretu natuur, kui kohtusin nendega Hispaanias maailmamuusikamessil Womex. Siis ma kuulsin nende muusikat ja ma ei kahelnud hetkeski. Trad.Attack! on särav näide tuleviku folgist ja ma olen kindel et nad kütkestavad meie publikut parimal moel," vaimustus Finnan.

Konverentsi avavad kontserdiga maailmakuulsad banjo-mängijad Bela Fleck ja Abigail Washburn. Lisaks kontsertidele toimuvad FAI-il ka erinevad paneelid, kus võtmeisikuteks on sel aastal Kanada astronaut ja muusik kolonel Chris Hadfield ning kahekordne Grammy võitja Rita Coolidge.

Viie Eesti etnomuusika auhinna "Etnokulp" võitja ja värskelt kahe Eesti muusikaauhinnaga pärjatud Trad.Attack! esineb ametlikul showcase'il 21. veebruaril. Lisaks mängivad nad viiel privaat-showcase'il ning jagavad oma kogemusi paneelil "Breaking tradition".