Sarnanemata millegi poolest nende lauljatega, kes rahulduvad lihtsalt lavale astumise, juhtvokaali partii ettekandmise ja lavalt lahkumisega, on Ellie suhtumine lugude kirjutamisse ja salvestamisse tema enda sõnul peaaegu et obsessiivne, kuid midagi vähemat tähendaks tema sõnul ajaraiskamist.

Nagu debüütalbumilt „Lights“ meile selgus, kasutab Ellie Goulding enda häält struktuurselt paljuski samamoodi, nagu teeks seda meisterlik instrumentalist. Heli – Ellie puhul selgelt eristuv ja unustamatu – mängib ühtviisi tähtsat osa nii tema lauludes kui ka kõikides teistes muusikalistes detailides.

Uut albumit „Halcyon“ võib kirjeldada teekonnana südamevalust lootuseni. On lausa kõrvaga kuulda, kuidas Ellie hing närtsib ja seejärel uueneb, taaskäivitudes pärast kaht ja poolt aastat tormilist elu: Brit Awardsi kriitikute auhind, singli „Lights“ ilmumine, armastus, lahkumisvalu, loomekriis, uue suhte loomine, esinemine Valges Majas ning kuninglikul kevadisel pulmapeol, number üks popsingel, mida müüdi Ameerikas üle 3 miljoni, kahtluste ja hirmudega silmitsi seismine, endasse süüvimine ja loovuse taasleidmine, naasmine maale lapsepõlvekoju ning seal, stuudioks ümberehitatud küünis, plaadi salvestamine, mis kinnitab tema kuulumist kõige ainulaadsemate ja kaalukamate laulukirjutajate hulka.
Hõlmates sügavaid muutusi ja üleminekuaega Ellie elus, sisaldab „Halcyon“ vaatamata seda inspireerinud nukrusele äärmiselt helget ja lunastuslikku muusikat. Eelkõige vahendab see noore, uute seikluste lävel seisva noore muusiku elutunnetust, võidetud lahingut (kuigi – kuna tegu on Elliega, võib see osutuda ka ajutiseks vaherahuks) ning omandatud õppetunde.

Piletid tulevad Piletilevisse müügile 19. novembril.