Tänaseks 70-aastane elav legend Tony Allen andis reedel hoogsa kontserdi menukal Soome festivalil Flow koos Soome avangard-muusikuga Jimi Tenor ning on aasta lõpuni tuuril, andes kontserte mainekatel festivalidel Belgias, Prantsusmaal ja Inglismaal ning vahetult enne Tallinnasse jõudmist Aafrikas, Ghanast Kongoni.

Tony Allenit peetakse üheks afrobiit-muusikastiili loojaks, Fela Kuti on öelnud „Ilma Tony Allenita ei oleks afrobiiti“ ning Brian Eno on tõdenud „võimsaim trummar, kes iial on elanud“. Allen, kes on mõjutanud suurt osa tänapäeva muusikast, jõuab Tallinna kriitikute poolt palju kiidetud sooloalbumi „Secret Agent“ tuuriga, mille koosseisus 9-liikmeline live-bänd.

Sündinud 1940. aastal Nigeerias, sai temast aastatel 68-70 Fela Anikulapo Kuti bändi Africa 70 trummar. 80-ndatel kolis Allen aga Euroopasse ning asus elama Pariisi. Aastal 2000 kirjutas Damon Albarn Bluri singlisse Music Is My Radar sõnad „Tony Allen Got Me Dancing“ ning aastal 2006 andis Albarn oma plaadifirma Honest Jon’s alt välja Alleni sooloplaadi. Peagi moodustasid Damon (Blur), Tony Allen, Paul Simonon (the Clash) ja Simon Tong (the Verve) supergrupi the Good, the Bad&the Queen. Tony Allen on astunud üles ka AIRi albumil „Pocket Symphony“ ning Charlotte Gainbourgi plaadil „5:55“.

Piletid 9. detsembriks on nüüd müügil Piletilevi ja Ticketpro müügikohtades. Tony Alleni kontsert 9. detsembril toimub Rock Cafe’s festivali Jõulujazz raames. Festivali täielik kava avaldatakse 6. septembril: www.jazzkaar.ee
 
25. augusti kuupäevaga piletid kehtivad ka 9. detsembri kontserdil. Kõigil, kellele uus kuupäev ei sobi, on võimalus Piletilevi müügisüsteemist ostetud pilet tagasi müüa kõikidest Piletilevi müügipunktides (v.a. Statoilid) ja Ticketpro poolt väljastatud piletid Ticketpro kassas Solarise Keskuses alates 17.-31. augustini 2010.