Eile õhtul jagati Nordea Kontserdimajas Eesti Muusikaauhindu ning Aasta Metalalbumi tiitliga pärjati Metsatöllu eelmisel aastal ilmunud plaat “Karjajuht”. “Meil on auhinna üle loomulikult väga hea meel. Oleme 10 aasta jooksul andnud välja kuus albumit ja võitnud tänu neile ka kuus muusikaauhinda. Muusika kirjutamise juures jääme alati kindlaks põhimõttele, et ei proovi ennast kellegi järgi häälestada, vaid laseme inimestel võtta meid sellistena nagu oleme. Iga plaadi tegemine tähendab bändile alati vähemalt pool aastat ennastsalgavat pühendumist, kuna oleme kõik parajad pedandid ja kui midagi kõlab valesti või kellegi järeletegemisena, lihvime materjali niikaua, kuni ta kõlab uudselt ja värskelt. Auhind on meile tähtis, see näitab ka seda et oleme 10 aastat oma nime väärilised olnud. Ei saa tänamata jätta Eesti Muusika Eksporti, kes meisse usub ja meie tegemisi välismaal toetab,” sõnab bändi trummar Marko Atso.

“Karjajuht” on oluliseks albumiks ka Metsatöllu plaadifirmale Universal. “See oli meie eelmise aasta üks enimmüüdud albumeid Eestis. Kokku osteti üle 6000 plaadi,” kinnitab Universali esindaja Leen Kadakas.

Metsatöll on aktiivselt tegutsenud juba peaaegu 16 aastat ning andnud suurel hulgal kontserte nii siin- kui sealpool piiri. Eelmise aasta teises pooles tutvustati uut albumit 29 kontserdiga USA-s. “Oma 16. sünnipäevaprallel teeme seekord täispika läbilõike oma kuue albumi paremikust ja esitame kindlasti kõik lood mille puhul teame, et inimesed neid ootavad,” lisab Atso. “See saab olema meie aasta avapauk - naaseme meie jaoks üsna pikalt - kaks kuud kestnud - puhkepausilt. Visuaalse poole lihvisime viimasel Põhja-Ameerika tuuril peensusteni paika, seega usun, et tuleb perfektne kontsert. Külalisteks on seekord väga omapärase helikõlaga AVRA Soomest ja alati peo käima tõmbav J.M.K.E. kes tutvustamist ei vaja.”

Metsatöllu 16. sünnipäevapidu toimub 21. veebruaril Rock Cafes, külalisesinejatena astuvad lavale J.M.K.E. ja AVRA (FIN). Uksed avatakse kell 21.00 ning piletid hinnaga €10 on juba saadaval Piletilevi müügipunktides.