Kuidas olete saanud oma muusika nii paljudesse MTV reality showdesse nagu JackassViva La Bam16 and Pregnant ja Homewrecker? Kui palju toob sisse loo omamine populaarse reality show soundtrackil?

Et MTVd rahalises mõttes põhjalikult ära kasutada, on alati hea omada lugude autoriõigusi ja salvestiste masterlinte. Teine võimalus on muidugi magada kõigi Real Housewives of New Jersey osatäitjatega. Mina kasutasin ära mõlemat võimalust ja tulemused on vapustavad nagu näha.

Teie kohta räägitakse lugematul arvul legende. Võistlused, kes suudab magada rohkemate groupidega, bändi liikmed, kes lähevad otsima cracki ja ilmuvad välja alles järgmisel päeval ja alasti...aga milline on tegelikult tavaline The Dwarvesi tuuripäev?

Umbes selline nagu sa just kirjeldasid. Päev täis narkootikume, alastust ja täielikku peataolekut. Vahetevahel mängime me ka natuke muusikat, kuid see on midagi, millele keegi juba ammu eriti tähelepanu pole viitsinud pöörata. Lisaks teeme palju heategvustööd noorte üksikemadega aitades neid nende raskes olukorras.

Sa oled kirjutanud palju laule näiteks sellisele bändile nagu Good Charlotte. Mis on peamine põhjus, mis paneb suuri plaadifirmasid palkama oma artistidele variautoreid? Kas vajadus kindla raadiohiti järele või see, et tuntud muusikud kipuvad olema kehvad laulukirjutajad?

Jah, tänu variautoritele saavad suure plaadifirma all olevad bändid näidata, et nad on ise muusika kirjutanud . Bändile jäävad kõik loo autoriõigused ja nad ei pea oma autoritasusid kellegagi jagama. Kui plaadifirma kaasaks ka laulude kirjutaja, oleksid nii õigused kui tasud jagatud. Samas isegi need bändid, kes kirjutavad oma muusikat ise, kordavad tihtipeale ühte ja sama meloodiat, harmooniat ja kidrakäiku. Tõeline geenius on see, kes suudab panna loo sisse paarkümmend korda sõna fuck ilma kordagi punastamata. Me panime kokku kõik erinevad stiilid üheks musikaalseks väljaheiteks ja loopisime seda vastu seina nagu ahvid.

Kas usud, et tõeliselt uudne muusika võib tulla ainult väikseste kohtadest? Kuna nn muusika mekades ala London, LA, New York valitseb nn kärjementaliteet ehk inimesed kogunevad oma väikse skeene ümber ja kardavad uusi asju proovida?

Just!!! Ja sellepärast ongi Eesti nii oluline The Dwarvesi jaoks, et me oma ainsa suvise Euroopa kontserdi Rabarockil anname. Eesti on lisaks Mongoolia keskosale viimane tõelise rocki kants, kus pole veel võimust võtnud poisist ja tüdrukust koosnevad 12-toonised electro-regge-duod Brooklynist, kes tegelesid üksteise deitimisega enne kui aru said, et nad tegelikult geid on!

The Dwarves astub Rabarockil üles 2.päeval! Mine kuulama!