Publik võttis rajalt maha solist Andres Kõpperi ja bassimees Meelik Sameli, et uurida neilt, mida suure finaali eel tuntakse ja millega lisaks bänditegemisele veel tegeletakse.

Nimi Tenfold Rabbit ehk Kümnekordsed Küülikud on päris omapärane. Kust see tuli?

Meelik: Nimi Tenfold Rabbit pandi kokku loetud minutite jooksul Andresele meeldivatest sõnadest. Loomanimedega bändid paistavad olevat edukad.

Kas Teie britilik kuvand ja võõrkeelne laulmine on taotluslik püüe välismaale pürgida või tahate siiski kodumaisele publikule meeldida?

Andres: Meie britilik kuvand on tekkinud iseenesest. Ainus taotuslik asi on inglisekeelne muusika ja mitte sellepärast, et välismaale pürgida, vaid lihtsalt prooviks, kuidas töötab, sest oleme ju ka eestikeelsete lauludega katsetanud.

Meelik: kodu- ja välismaa publikut ei tahaks vastandada, sest esmalt tuleb ikka omadele meeldida. Samas, idee välismaistest kontsertidest on vägagi ahvatlev.

Kes Te tavaelus olete? Gustav Adolfi poisid küll ja kindlasti mitmekülgsete huvidega, aga täpsustage veel veidi.

Meelik: Õpin hetkel Tallinna Ülikoolis antropoloogiat. Lisaks muusikale pakuvad mulle huvi ka teised kaunid kunstid ning erinevad kultuurid. Samuti olen suur jalgpallisõber.

Andres: Tegelen filmikunstiga ja saime koos kaas-režissööri Arun Tammega äsja ühele poole filmiga "Vasaku jala reede". Aga küülikud ongi kümnekordsed ju selleks, et kõigega valmis jõuda! (naerab)

Kui Eurovisioonile pääsemiseks loodud võistlus oleks endiselt Juhan Paadami, mitte Heidy Purga ajada, kas oleksite sellest osa võtnud? Ei saa ju salata, et ühel oli väga traditsiooniline ja teisel palju innovatiivsem kodumaise muusika tutvustamisele orienteeritud suund?

Andres: Kuna meie plaan oli lihtsalt Eesti Laulul edasi pääseda, siis ilmselt tundub see teine variant sobivam. Alles nüüd konkursi edenedes oleme hakanud mõtlema, et päris uhke oleks Bakusse Eestit esindama minna.

Meelik (noogutab): Nõustun, Eurovisioonile pääsemine pole eesmärk omaette, kuid väga ahvatlev sellegipoolest.

Aga mis on Tenfold Rabbiti trump seal, kus lavashow ja tilulilu võtab silmad kirjuks? Millile lavakujunduse, valguse ja efektidega saaks seda lugu vingelt esitada?

Andres: Ma panustaks sellele, et kuna "tavaliste eurolugudega" võrreldes oleme küllaltki alternatiivne bänd, siis ongi meie trump tähelepanu võita. Mõned aastad tagasi võitis ju küllaltki mitte-eurovisioonilik laulja Lana looga "Satellite". Ma usun, et meie lavashow peaks olema dünaamiliselt võimas, samas pisut minimalistlik, sest lugu on küllaltki oma joonega.

Meelik: Eurovisioonil olekski meie trumbiks lugu ise. Ning Andrese pilk! (naer)

Kuidas tundus õhkkond poolfinaalides? Kas oligi nii pingevaba, kui ehk ajakirjanikele tundus?

Andres: Õhkkond poolfinaalide ajal oli tõesti ülimalt positiivne ja vaba. Mart Normet tegi jätkuvalt head huumorit ning pingeid leevendas eriti see, et kaasvõistlejad suhtusid meisse ülimalt positiivselt. Siiani ei suuda uskuda, et meie esitus ning lugu nii paljudele korda läheb! Ja konkuretnsist ei saa juttugi teha, kuna tunne oli, et kõik artistid hoidsid üksteisele pöialt. Kusjuures ma ise olin üsna nördinud, et ei Mimicry, Malcolm Lincoln, ega Orelipoiss edasi ei saanud. Ma olin nii üllatunud, et see varjutas mu enda võidurõõmu.

Meelik: Õhkkond poolfinaalis oli äärmiselt meeldiv. Normeti huumor oli alati õiges kohas ning üldine olek oli meie jaoks väga chill.

Noortebändide konkursilt Eesti Laulu finaali on Tenfold Rabbiti jaoks tõesti olnud vaid tibatilluke samm - milles peitub edu võti? Palju arvamusliidrid ja teised muusikud Teid aidanud on?

Andres: Ei saa salata, et meil on õnne olnud. Aga üks põhjuseid, miks meil hästi läheb, on see, et me naudime täiel rinnal oma muusikat. Vahepeal hakkas küll "Oblivion" ära tüütama, aga siis tegime akustilise variandi R2-e "Kuulderaadiuses" ning avastame selle loo enda jaoks uuesti.

Meelik: Millisena bänd aasta pärast välja näeb ei oska öelda - praeguseks oleme veidi üle poole aasta tegutsenud, seega on keeruline aastapikkust perioodi ette ennustada. Loodetavasti teeme ikka muusikat, mis meile endile ja teistele meeldida võiks.

Lõpetuseks - miks peaksid Delfi lugejad laupäeval Teie poolt hääletama?

Andres ja Meelik (kui ühest suust): Delfi lugejad peaksid hääletama meie poolt, kui neile meie laul meeldib.