Kes või mis on Soul Thrower? Millest selline nimevalik?

Tegelikult sündis Soul Thrower juba eelmisel sajandil, kuigi jah, siis küll Liiva-Annuse nime all. Olen vaikselt seda projekti haudunud ja nüüd tundus see õige hetk olevat. Algsed mõtted olid eestikeelsed ja väga doomilikud - üks lugu oli lausa 15 minutit pikk.

Kuna esimese plaadi nimeks pidi kindlasti saama "Hinge heitja" siis ma ei saanud ju reegleid rikkuda ning lahendasin selle olukorra hoopis nii, et siis eesti keelest sai inglise keel ja plaadinimest bändinimi. Mul on muide plaan ka kõik need algsed lood kunagi välja anda.

Soul Throweri koosseisus olijatega oled varemgi teiste bändide nime all koostööd teinud - miks just need mehed?

Ma küll alguses sudisin siin uute inimestega, aga jõudsin ikka omadeni tagasi. Esiteks ei ole lihtne Eestis väga häid muusikuid leida – eriti veel selliseid, kes seda stiili viitsiks viljeleda. Ja teiseks - oleme juba nii kaua koos mänginud ja üksteisele armsaks saanud, et see on suur asi.

Bändis mängivad Silver Suu ja Joel Berg, kellega Tarvo Valm on varem teinud bändi Me, Myself and I, Suuga tegi Valm varem koostööd ka ansamblis Misery, Bergiga ansamblis Blind. Trummar Jaanus Salmiga jagab Tarvo Valm lavalaudasid ansamblis The Sun praegu ning on teinud aastaid tagasi bändi Me, Myself and I ka Ameerikas.

Millest räägib uus plaat "The End of Your Days"? Kas see on viide peagisaabuvale maailmalõpule? Kuidas valmistud üldse maailmalõpuks ja kas usud, et see tuleb?

Ah, ei tule siin mingit lõppu. Iga lõpp on ju uue algus ning ausalt öeldes oleks seda inimkonda vaja suts raputada, kuna üsna käest ära on need asjad siin ilma peal.

Plaadi “The End of Your Days” sõnum on, et on vaja elada ja olla tegus, kuigi vägagi palju on selles plaadis ka surma-teemat, mõeldes kadunud sõbrale Revo Jõgisalule.

Aga kui nüüd veel maailmalõpust rääkida, siis mõned konservid olen ma igaks petteks varunud tõesti.

Milline esikplaadi lugudest ning miks sulle endale kõige hingelähedasem on?

Kuna see otsast otsani minu enda tehtud plaat, siis on kõikides lugudes oma emotsioon ja point sees. Polegi nagu kunagi mõelnud nii, et mis halvem ja mis vähe parem pala võiks olla.

Soul Throweri neljas kontsert toimub koos Eesti raskemuusika lipulaeva Metsatölluga - kuidas selline au teile osaks sai?

Ma olen suur Metsatöllu austaja ja teen sügava kummarduse nende ees! Nende läbilööki maailmas siin meie ägedas vabariigis kahjuks väga ei hinnata, aga ei tea, kas see ongi kõige olulisem.

Siit moraal kõikidele eesti bändidele - tuleb teha kõvasti tööd ja veel kord tööd. Ja töö all ei mõtle ma proove nädalavahetusel, kus rohkem harjutatakse keha alkoholiga harjuma, vaid ikka tundide kaupa komponeerimist ja pillimängu. Täitsa hale on ikka vahel vaadata seda suhtumist ja siis imestatakse, et WTF?!

Mängid kitarri ka The Sunis - kuidas jõuad oma aega jaotada The Suni, Soul Throweri ja oma eraelu vahel? Mis on raskeim selle juures?

Rasket ei ole siin midagi. Kõike teen ju suure tahtmise ja rõõmuga!

Soul Thrower esitleb oma uut plaati laupäeval Rock Cafes, kus lisaks laval Zetod ning Metsatöll!

ÄRA MAGA MAHA, loe ka PILETIMÄNG: Aasta viimane rokipauk plahvatab Rock Cafés! sest Publik loosib just seal õigesti vastanute vahel välja kolm Soul Throweri verivärsket plaati ning 5 piletit kahele laupäevasele kontserdile!