Festival avatakse kell 14:30 Haapsalu Kultuuriskeskuse esisel platsil, mil tänavalavadel alustavad ka esimesed ansamblid. Seekordse festivali peaesinejaks on maailma tunnustatuim suupilli- ja saksofonimängija Jimmy Z ning brittide parimaks bluusmuusikuks valitud Ian Siegal.

Festivali korraldaja Indrek Ditmann: “On hea meel tõdeda, et Augustibluus on kasvanud, esinejaterivid muutunud üha uhkemaks ning võib julgelt väita, et Haapsalus toimuv bluusifestival on saavutanud kindla koha Euroopa tunnustatud bluusifestivalide nimistus. Igal aastal saabub Haapsallu aina enam bluusituriste naaberriikidest ja kaugemaltki. Külastajate ja toetajate arvu kasv on loonud võimaluse kutsuda Haapsallu bluusimaailma säravaimaid tähti, kuid lisaks neile astub igal Augustibluusil üles hulk vähemtuntud, kuid samas väga häid artiste, kes kindlasti bluusihuvilisele palju avastamisrõõmu pakuvad.”

Juubelile kohaselt sisaldab tänavuse Augustibluusi programm tavalisest rohkem prominentseid muusikuid, kes kõik võrdselt peaesineja rolli välja kannaksid, nende hulgas maailma enimtunnustatud suupillimängija Jimmy Z ning geniaalseks storytelleriks kiidetud Howard Fishman USAst, brittide ehedaim bluesman, korduvalt saareriigi parimaks bluusartistiks valitud Ian Siegal, Austria orelivirtuoos Raphael Wressnig, Skandinaavia power bluesi lipulaev Sky High Rootsist jpt. Seepärast ei viita tänavuste kontsertide esinemisjärjekord kuidagi artistide kaalukusele.

Ka sel aastal on kavas traditsioonilised kodumaised eriprojektid. Reedel astub pealavale spetsiaalselt Augustibluusiks kokku pandud eriprojekt Fankadelik, kus solistideks Jarek Kasar, Liis Lemsalu ja Rasmus Rändvee, lisaks Laur Joamets kitarril, Raul Vaigla basskitarril, Ülo Krigul klahvpillidel ning kolmel trummikomplektil Reigo Ahven, Toomas Rull ja Mike Miley USA-st, kes aastal 2012 valiti ajakirja Modern Drummer lugejate ja kriitikute poolt maailma parimaks trummariks. Laupäevane kodumaine suursündmus saab olema Eesti staažikaima bluusbändi Compromise Blue 25ndat sünnipäeva tähistav kontsert, kus lisaks ansambli endistele ja praegustele liikmetele astuvad lavale ka Tõnis Mägi, Riho Sibul, Tanel Padar ja paljud teised armastatud muusikud. 3. augustil astub publiku ette ka armastatud näitleja Jan Uuspõllu bluusgrupp Luxury Filters, mis viimati esines 2000. aastal. Esinejaid tuleb lisaks eelpool mainitud riikidele veel Lätist, Soomest, Šotimaalt, Taanist ja Austraaliast.

Festivali passid, mis tagavad sissepääsu kõikidele festivali raames toimuvatele kontsertidele, on müügil Piletilevis täna õhtul kella 19:00ni. Üksikute kontsertide pileteid on võimalik soetada kohapeal.