Laagrit kureerib kogenud Rootsi muusikakirjastaja Ben Malén, kes on sellelaadse muusikalise kirjaoskuse edendamisega tegelenud juba üle kümne aasta. Rootsi laulukirjutajate edulugu teatakse kogu maailmas - Max Martini ja Shellbacki kirjutatud ja produtseeritud Britney Spearsi, Taylor Swifti, Ellie Gouldingu jpt hittidest rootslaste invasioonini Jaapani ja Korea edetabeleis.

"Üheks Rootsi edu võtmeks on olnud networking ja koostöö tähtsustamine," selgitab Malén. "Laulukirjutajate laager on juba mõnda aega olnud suurepäraseks hüppelauaks rahvusvahelisele muusikaturule pürgijatele. Soovime, et ka Tallinna laagris osalejad leiavad sealt uusi sõpru ja koostööpartnereid ning loovad koos palju head muusikat.”

30.-31. märtsil toimuvasse laulukirjutajate laagrisse oodatakse osalema laululoojaid ja produtsente nii Eestist kui lähiriikidest. Muusikatööstuse ekspertidest koosnev žürii valib laekunud avalduste põhjal laagrisse 10 top-liner’it ehk meloodia ja sõnade loojat ning 6 produtsenti. Skandinaaviast liitub 6 laulukirjutajat ja 2 produtsenti. Kõigist osalejaist moodustatakse 8 kolmeliikmelist tiimi ning iga kolmiku ülesandeks on jõuda kahe päeva jooksul loo/lugude ideest demo(de) vormistuseni. Ettevõtmise kulminatsiooniks on lugude esitlemine ja nende valmimisprotsessi lahkav paneel Tallinn Music Weeki konverentsi avapäeval, 1. aprillil.

Skandinaavia proffidest on praeguseks laulukirjutajate laagrisse tulemas teiste seas maailma esiliiga EDM-artistide ning DJ Tiestoga koostööd teinud laulukirjutaja-produtsent Julie Thompson (UK) ning põhjanaabrite popartistide repertuaari eest vastutavad Erik Sahlén, Joel Isaksson ja Oskar Nyman.

“See saab olema plahvatus. Loominguline plahvatus! Eesti muusikas on toimunud juba mitu suurt pauku, aga see märtsikuu viimastel päevadel toimuv enneolematu koostöö viib meie laululoojaid ja artiste veelgi lähemale rahvusvahelisele läbilöögile,” rõõmustab Eesti Laulu produtsent Mart Normet.

Laulukirjutajate laagris osalemise avaldusi saab esitada kuni 15. veebruarini. Lisainfo ja kandideerimisvormi leiad SIIT.

Kaheksas Tallinn Music Week toimub 28. märtsist 3. aprillini 2016. Lisaks pealinna muusikaklubides toimuvatele kontsertidele ja muusika- ning loovtööstuse konverentsile leiavad festivali raames aset tasuta „Linnalava“ etteasted, muusikateemaline vestlussari „TMW jutud”, restoranifestival „TMW maitsed”, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“ ning õllegurmaanide festival Tallinn Craft Beer Weekend. Esmakordselt liitub TMWiga tänavu Disainiturg.

TMW 2016 kuupäevad: 28. märts – 3. aprill

28. märts – 3. aprill: TMW maitsed, TMW jutud
29. märts – 2. aprill: TMW kunst
30. märts – 2. aprill: Linnalava
31- märts – 2. aprill: festivali põhiprogramm
1.–2. aprill: TMW muusikatööstuse konverents, Tallinn Craft Beer Weekend, Disainiturg