Terve nädala kestva festivali raames Vene Kultuurikeskuses ja Nordic Hotel Forumis 31.märtsist 1.aprillini toimuval loovuse mõjule ja innovatsioonile keskenduval konverentsil esinevad ettekannete ja aruteludega nii muusikatööstuse esindajad kui tehnoloogia- ja linnaaarenduse novaatorid ning kultuuripoliitika kujundajad.

Tänavuse konverentsi üheks värvikaimaks kõnelejaks tõotab kujuneda mullu sügisel ametisse vannutatud Londoni esimene „öötsaar“ (Night Czar) Amy Lamé. New Jersey päritolu kultuuri- ja loometööstuse niiditõmbaja ning populaarne meediapersoon Lamé on Londoni muusika- ja ööelu ning vähemuste õiguste edendamisega tegelenud juba pea veerandsada aastat. Ta on endine Camdeni linnaosa vanem, üks Royal Vauxhall Taverni ööklubi peosarja Duckie asutajaid ja võõrustajaid ning tulihingeline osaleja suurlinna sulgemisohus peopaikade ümber keerlevates aruteludes. Eeloleval suvel näeb ilmavalgust tema raamat „From Prejudice to Pride: A History of the LGBT+ Movement“, mis on maailma esimene LGBT+ ajaloost kõnelev raamat lastele.

Muusika ning elava kultuurielu olulisusest linnaarengus vestlevad konverentsil ka Londoni öötsaari ametikoha nõustaja ning maailma saja loomingulisema ettevõtte edetabelis figureeriva Sound Diplomacy asutaja ja tegevjuht Shain Shapiro, samuti Londoni Shoreditchi linnaosa sõltumatu kunstikeskuse Rich Mix tegevdirektor, filmi- ja kunstieksperdist Eddie Berg. Linnaarengu ja loovmajanduse ühist vereringet põhjanaabrite näitel analüüsib Helsingi linna kultuuridirektor ning Euroopa sõltumatute kultuurikeskuste võrgustiku Trans Europe Hallesi täitevkomitee liige Stuba Nikula, kes on tegutsenud ka Soome pealinna kultuurikeskuste Kaapelitehdas ja Suvilahti arendajana ning Tuska metalfestivali korraldajana.

Maailma efektiivseima keeleõppeplatvormi Lingvist tootejuht ning kasutajakeskse disaini konsultatsioonifirma Motivational Design Inc asutaja Scott Dodson räägib sidusast kasutajakogemusest, intelligentsest tootearendusest ning loovuse avaldumisvormidest tulevikus. Muutusi Jaapani ühiskonnas ning uusi tuuli meelelahutustööstuses tutvustab muusika- ja tehnoloogiakonverentsi ParadeAll asutaja, muusika- ja digiekspert Takayuki Suzuki, kelle uusim visioon “EnterTech” tõotab meelelahutustööstuse täiesti uuele tasemele tõsta.

TMW tänavuse kandva teema – kestliku arengu – probleemistikust ning sellega seonduvast sotsiaalsest vastutusest räägib strateegilise ärinõustamise ja kommunikatsiooni spetsialist, ÜRO UNEP planeedipäästmise kampaania kaasesinaine ning vabastiili suusatamise olümpiavõitja Stine Lise Hattestad Bratsberg Norrast. Stine kaasmaalasest laulja-lugudekirjutaja ja aktivist Pål Moddi Knutsen avab oma viimase, kaheteistkümnes eri riigis tsenseeritud, vaigistatud või keelatud lugudest koosneva albumi "Unsongs" tagamaid.

TMW 2017 konverents „Creative Impact“ avatakse reedel, 31. märtsil kell 10.00 Vene Kultuurikeskuses. Konverentsi avab Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid.

Konverentsi eelnevalt välja kuulutatud kõnelejate seas on näiteks mõjukas muusikakriitik ja popkultuuriteoreetik Simon Reynolds, Berliini underground klubide platvormi Clubcommission vedaja Lutz Leichsenring, industriaalmuusika teerajaja-grupi Einstürzende Neubauteni liige Alexander Hacke, festivali Love Parade kaasasutaja Danielle de Picciotto, tuareegide kõrbefestivali “Festival au Desert” korraldaja Manny Ansar, Jaapani plaadileibli JVC (Victor Entertainment) esindaja Aya Ohi, uue muusika rahastusplatvormi PRS tegevjuht Vanessa Reed, raadiojaama KEXP DJ ja sisujuht Kevin Cole, rahvusvahelise mänguvaldkonna ärikiirendi GameFounders tegevjuht Kadri Ugand ning idufirmade kauplemiskeskkonna Funderbeam tegevjuht Kaidi Ruusalepp.

Kogu TMW 2017 konverentsi kõnelejate ning arutelupaneelide kava kuulutatakse järk-järgult välja veebruari ja märtsi jooksul. Konverentsiprogrammi tuumaks on ettevõtluse arendus, rõhuasetusega muusikasektoril ja teistel loovtööstuse harudel, märksõnadeks innovatsioon, säästev areng, tuleviku töövõtted ja -oskused, tehisintellekti kasvav roll loomeprotsessides ning meedia mõjuväljade analüüs tõejärgses maailmas.

Põhjamaade suurim uue muusika ja linnakultuuri festival TMW toimub 27. märtsist 2. aprillini Tallinnas. Lisaks õhtustele kontsertidele pealinna klubides ja konverentsile Nordic Hotel Forumis ning Vene Kultuurikeskuses toimuvad TMW raames tasuta pealelõunased „Linnalava“ kontserdid, vestlussari „TMW jutud” ning linna mõnusamaid söögikohti tutvustav restoranifestival „TMW maitsed”. Samuti jätkuvad Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse kureeritud eriprogramm „TMW kunst“, Disainiturg, avalikku linnaruumi kaardistav arhitektoonika projekt ning spetsiaalne laste- ja noorteprogramm.