Seitsmendaks tegutsemisaastaks on Tallinn Music Week kujunenud üheks Lääne-, Ida- ja Kesk-Euroopa muusikakogukondade olulisimaks kohtumispaigaks ning ka lähiregiooni muusika-, kultuuri-, ja hea toidu sõpru kokku meelitavaks linnafestivaliks. Seda tõestavad nii iga-aastaselt kasvav välisartistide hulk programmis kui suurenev huvi lähivälisriikide festivalipassiostjate seas. Tänavuseks festivaliks on kinnitatud 84 artisti 25 välisriigist. Enim (12) välisesinejaid tuleb festivalile Soomest, järgnevad 9 artistiga Taani, Läti ja Venemaa, 6 muusikalise saadikuga Poola ja 5 esinejaga Suurbritannia, Rootsi ning Valgevene.

Eksootilisematest maadest saabuvad külla tantsulise elektroonika piire nihutav Lafidki Kambodžast, Euroopa festivalilavasid vallutav Iisraeli folkpopi duo Lola Marsh, Armeenia industriaal-metali löögirühm Unaesthetic, Serbia postpunki trio Repetitor ning Sloveenia alternatiivse hiphopi hääletoru N’toko. Rahvusvahelise kaliibriga nimedest ilmestavad programmi uusfolgi legend Vashti Bunyan, Rootsi elektropopi tähed KateBoy, Jennie Abrahamson ja DNKL, Austria nu-souli grupp Moonlight Breakfast ja Poola art-popi printsess Julia Marcell.

Eraldi on sel aastal luubi all Euroopa üheks põnevamaks uue muusika riigiks tõusnud Taani artistid. Neljapäeval, 26. märtsil Von Krahlis toimuval festivali avapeol esinevad Taani uue põlvkonna tegijad, teiste seas etnoroki bänd The Sexican, noisepopi punt Lowly ja futuristliku hiphopi produtsent Slowolf. Samal õhtul toob hiljuti soome-ugri kultuuripealinna tiitli pälvinud Obinitsa küla koos Fenno-Ugriaga Kloostri Aita nii seto meestelaulu ansambli Seto Miihi Summ Meremäe vallast kui ka mordva laulutraditsiooni moodsa maailmamuusikaga ristava rühmituse OYME Venemaalt.

Reedel, 27. märtsil Mustpeade Majas briti plaadimärgi FatCat ja Eesti indileibli Õunaviks kureeritud nüüdismuusikat ja uusfolki ühendava klubiõhtu kuulsaimaks esinejaks on FatCati esindaja, 1970ndate aastate kultusartist ning uue aastatuhande barokkpoppi ja psühhedeeliat miksiva freak-folgi skene ristiema Vashti Bunyan, lisaks ulatub programm rahvusvahelise huvi orbiiti jõudund folk-stilist Maarja Nuudist Mirjam Tally loomingut esitava nüüdismuusika ansamblini Una Corda. Mullu sügisel Prantsusmaal Nantes’is Eesti kultuurifestivali „eLU“ raames alanud Eesti-Soome nohik-punk-elektrooniku Pastaca ja prantsuse räpipundi Cabadzi koostöö saab jätku Hea Uus Heli festivalilaval Von Krahlis, Lasnamäe hip-hopi kogukonna säravaim esindaja Gorõ Lana ühendab väed Moskva jazz-hop bandega ½ Orchestra, nii Eesti kui Taani muusikaauhindadel nomineeritud saksofonist-helilooja Maria Faust astub üles Taani free-jazz kooslusega Homies.

Festivali programmis osalevaist uutest kontsertpaikadest tasub külastada Niguliste kirikut, kus festivali Klaaspärlimäng kontsertkava raames kuuleb kammerorkestri Klaaspärlimäng Sinfonietta esituses Peeter Vähi teost „To His Holiness“. Festivali Klaaspärlimäng kureeritud on ka Rotermanni Soolalao kontsertkava „Kristallid“, kus Arsise kellade ansambel ja kammernaiskoor Sireen esitavad heliloojate Tõnis Kõrvitsa ja Maria Kõrvitsa teoseid. Telliskivi Loomelinnakus asuv Vaba Lava kompleks on sedakorda koduks Pärimusmuusika Keskuse poolt kureeritud folgipeole, mille esinejate rivist leiab nii Eesti Muusikaauhindadel puhta töö teinud folkansambli Curly Stringsi kui nelja Etnokulbi auhinnaga varustatud pärimuskütte-pundi Trad. Attack!. Kohalikku maailmaklassi bluusi ja rokki Andres Rootsi & Raul Terepi tandemist Rull-Sibul-Juurikas triumviraadini kostab Tatari tänava jazzlokaalis Philly Joe. Raadio Uuno esitleb Rock Cafe Tuborg Green Club reedest lava, kus Eesti bändide Frankie Animali ja Daniel Levi kõrval astub üles ka uueks Mumford and Sonsiks tembeldatud Rootsi popfolgi sensatsioon Hurricane Love. Raadio 2 esitleb kahel kontserdil – reedel Von Krahlis ja laupäeval Rock Cafe Tuborg Green Club laval – oma lemmikuid uue aja värvikaimast räpikarakterist Tommy Cashist superkuuma Super Hot Cosmos Blues Bandi ja äsja Suure Lombi taga albumi üllitanud indiorkestri Tartu Popi ja Roki Instituudini.

TMW staažikamaist kaaskorraldajatest on taas esindatud popmuusika äärealade põnevamaid artiste (Holy Motors, Badass Yuki jt) esitlev Hea Uus Heli, metalist nüüdismuusikani (Thou Shell of Death, Maria Faust jt) ulatuva programmiga Eesti vägevaim veebilokaal Rada7, indileibel ja Raadio 2 saade Eesti Pops, mille kirevast kavast leiab nii psühhofolgi pundi Puuluup, kui Eesti rokiloo teetähis-bändi Metro Luminali asutajaliikme Rainer Jancise ja artpop manerismide meistri Mart Avi koostöö. Jazzkaare ja Eesti Jazzliidu koostöös NO99 teatris esitletavast mitmekülgsest artistivalimikust leiab nii unikaalse helikeelega kitarristi ja helilooja Robert Jürjendali, vokaalansambli Estonian Voices kui powerjazz/fusion igiliikuri Phloxi. Plaadifirma Lejal Genes toob festivali finaalis klubi Sinilind lavale massiiivse esinejate rivi underground hiphopist ja elektronmuusikast (rin la, c.o.u.g.h.) möödunud aasta üllatushiti „Linn on minu“ esitaja Epp Kõivuni. Oma DJ/produtsentide (Sander Mölder, Dave Storm jt) lava esitleb tänavu taas Red Bull Music Academy.

Kogu muusikalise põhiprogrammi kava: http://tmw.ee/#!/schedule

Lisaks Tallinn Music Weeki põhiprogrammile toimuvad festivali raames juba traditsiooniks saanud tasuta pealelõunased „Linnalava“ kontserdid, jätkuvad muusikateemaliste vestluste sari „TMW jutud” ning linna mõnusamaid söögikohti tutvustav „TMW maitsed”.

Täiesti uute alamprogrammidega on sel korral kavasse kaasatud Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse (EKKAK) korraldatud eriprogramm „TMW kunst“ ning festivali nädalavahetusel toimuv õllegurmaanide üritus Talllinn Craft Beer Weekend.

Linnalava kontserdipaigad ja ajakava, “TMW maitsed” osalejad ja eripakkumised avalikustatakse 18. veebruaril, „TMW jutud” ning muusikatööstuse konverentsi kava märtsi jooksul.
TMW 2015 eriprogrammid: http://tmw.ee/et/#!/eriprogramm

Tallinn Music Week 2015 esitlejaks on Nordea pank, suurtoetajaks EMT ja Elion, partneriteks Tuborg, Info-Auto, Tallink, Delfi, Viru Keskus ja Red Bull. Festivali kodu, keskus ja ametlik hotell on Nordic Hotel Forum.

Festivalipassid hinnaga 45€ on saadaval Piletilevist. Alates 16. märtsist maksab pass 55€. Müügil on ka kontsertide üksikpiletid hinnaga 5 – 15€.
http://www.piletilevi.ee/est/piletid/muusika/tallinn-music-week-2015-35624/

Nordea panga ja EMT klientidel on võimalik soetada festivalipasse ja -pileteid erihinnaga: Stockmann MC kaardi omanikele -10% soodustusega, Gold krediitkaardiga -20% soodustusega ja Platinum krediitkaardiga -30% soodustusega. EMT klientidele kehtib -20% soodustus festivalipassi ja -pileti hinnast.

TMW festivalipass / käepael annab võimaluse liikuda vabalt kõigi festivali kontserdikohtade vahel ja tagab sissepääsu 26., 27. ja 28. märtsil kõigisse programmi kuuluvatesse klubidesse, pakkudes soodustusi ja eripakkumisi kõigi alamfestivalide raames.

Tallinn Music Weeki erinevaid tegevusi toetavad ja finantseerivad Kultuuriministeerium, Tallinna Kultuuriväärtuste Amet, Tallinna Ettevõtlusamet, Kultuurkapital, Balti-Ameerika vabadusfond (BAFF).

Projekti toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist, mis pakub liikmesriikidele toetust, et ühtlustada erinevate piirkondade arengut ning tugevdada majanduslikku ja ühiskondlikku sidusust Euroopa Liidus.