Nooremseersant Madis Keskoja oli koosluselt kuulnud varem vaid mõnda lugu, aga pundi Iive-esitus üllatas teda tõsiselt. "Mulle väga meeldis," kommenteeris ta.

Keskoja sõnul on nad Liibanonis pikka aega teeninud ja rutiinist välja saamine on meestele oluline. "Hea, et saime nad ka patrulli kaasa võtta ja omavahel vestelda," muljetas nooremseersant.

Super Hot Cosmos Blues Bandi solist Janno Reim rääkis, et Liibanonis esinemine aitas neil sealse piirkonna olukorda paremini mõista. "Distantsilt ja uudiste põhjal ei pruugi kõiki nüansse tabada," märkis Reim.

Nädal aega Liibanonis viibiv Super Hot Cosmos Blues Band tutvub ka Eesti kaitseväelaste teenistusülesannete- ja tingimustega. Samuti saavad bändi liikmed ülevaate Soome-Iiri pataljoni vastutusalast Liibanoni ja Iisraeli eraldava sinise joone läheduses. Eile õhtul osaleti ühisel saunaõhtul koos pataljoni juhtkonna ja Eesti kaitseväelastega.

"Alguses oli natuke kõhe," ütles bändi trummar Ilja Sharapov, kes tegi eeltööd, luges artikleid Liibanoni konfliktide ajaloo kohta ja konsulteeris perekonnaga enne kui otsustas koos bändiga Liibanonis esineda. "Teadsin, et eestlased siin teenivad," lisas ta.

Kokku andis Super Hot Cosmos Blues Band Liibanonis kolm kontserti, neist ühe pataljoni rotatsiooni lõpuüritusel. Bänd esines kontsertidel ka oma uue, Eesti Laul 2016 konkursile esitatud palaga.

Koos staabiohvitseridega teenib alates selle aasta maikuust Liibanonis ligi 40 kaitseväelast. Eesti jalaväerühm on osa Soome-Iiri pataljonist, mis on ainus mitmerahvuseline pataljon ÜRO rahuvalvemissioonil UNIFIL Liibanonis.

Pildid esinemistest leiad SIIT!