Eesti Päevalehele antud intervjuus seletas Majors, et bändide saamine on festivali korraldamise juures kõige raskem osa: "Kui tänavune programm kokku saab, siis hakkame juba järgmise aasta peale mõtlema. Bändide saamine on absoluutselt iga festivali jaoks peamine probleem, toimugu see Euroopas või mujal, ja oma üritusele bändide saamine nõuab üha rohkem pingutusi. Vahel kulub ettevalmistusteks isegi üle ühe aasta."

Girts on küll Positivuse asutaja ja firma omanik, aga praegusel ajal on tema ainus kohustus artiste leida. "Talv on mulle aasta kõige kiirem aeg, enne festivali hoian end küll asjadega kursis ja käin koosolekutel, aga ülejäänud meeskonnal on hulga rohkem tegemist. Olen õnnelik võimaluse üle näha kõiki artiste, keda näha tahan."

Kuigi pärast artistide kinnitamist on Girts Majorsi töökohustused lõppenud, ei suuda Balktikumi ühe menukaima festivali asutaja ise sellest täiel rinnal rõõmu tunda. "Minu jaoks on ajast palju suurem probleem stress, mida pole aastatega sugugi vähemaks jäänud, ja sellepärast ei suuda ma tõesti festivali täiel rinnal nautida," naerab ta.