Noorkuu alustas tegevust detsembris 1996 kolmeliikmelise grupina. Tollal koonduti ühise nime alla — Rumal Noorkuu.

Juba paari esimese tegutsemiskuuga saavutati tuntus laiema üldsuse ees. Triona tegutseti 1999. aasta augustini. Sellesse ajavahemikku jäid esinemised väga populaarsetel suvetuuridel, kaks albumit (“Võrratu Öö” ja “Võib-olla”) ja video laulule “Aeg teeb selgeks kõik”. Silmapaistvaimaks saavutuseks jäi 5.koht 1998. aasta Eurovisiooni lauluvõistluse Eesti eelvoorus Ivar Musta looga “Säravad tähed”.

1999. aastal toimus muudatus bändi koosseisus. Sama koosseisuga võideti 1998. aastal Raimond Valgre nimelisel laulukonkursil Grand Prix. Noormeeste jätkuv innukus püüelda muusikalise täiuslikkuse poole tõi neile mitmeid esinemisi välisriikides ja osalemisi rahvusvahelistele konkurssidele. Produktiivne viisik andis nelja aasta jooksul välja 2 albumit — “Meile meeldib” ja “Sünnipäevaplaat”. Iseenda täiustamise kõrval hakati korraldama laulukonkurssi “Estvocal”. Nüüdseks on konkurss laienenud rahvusvaheliseks ning annab eesti noortele võimaluse võtta mõõtu oma konkurentidega välismaalt.

2003 aasta jõuludeks ilmus plaat “Jõulud a’capellas”.

2005. aastal tituleeriti Noorkuu telesaate “Eesti Muusika Karikas” võitjaks ja septembris ilmus nende uus album “Vocapella”. Olete kõik oodatud Stenbocki maja õuemuusikale. Kontsert algab kell 18 ja on tasuta nagu ikka.

Stenbocki maja õuemuusika on Riigikantselei ja Eesti Kontserdi korraldatav kontsertide sari, mis sel suvel vältab juba kuuendat hooaega. Stenbocki maja (Rahukohtu 3) õuel Toompeal on üles astunud näiteks saksofonikvartett Sax Quatuor, Rein Rannap, Tallinna Kammerorkester Eri Klasi dirigeerimisel, Sergio Bastos & Raivo Tafenau Quintet, Jaan Tätte ja Marko Matvere, Hispaania kitarrist Pepe Justicia. Kõrgetasemelised kontserdid on tasuta ja avatud kõigile huvilistele.