Depeche Mode, New Order ja Pet Shop Boys on vaid mõned nimed, kes pidanud Sparksi oma peamiseks mõjutajaks.

“Sparks tähendab eri generatsioonide jaoks erinevaid asju,” kirjeldab bändi mõju muusikasõber Mart Juur. “Üle Giorgio Moroderi ja eurodiskohittide on nad jõudnud tagasi oma 70ndate aastate glämmi- ja artrockijuurte juurde. Seejuures tuleb mu meelest toonitada, et ehkki tegemist on klassikutega, pole vennad Maelid niisugused “vanad tuntud headuses” peerud, keda ennegi nähtud, vaid just 21. sajandil on nad salvestanud oma parimaid plaate. Unikaalne, elav ja väga kummaline fenomen rockmuusikas.”

Ajatu 70ndate artrocki taies „This Town Ain’t Big Enough For Both Of Us”, 90ndate diskosaalide megahitt „When Do I Get To Sing My Way” või Fait No More’i kitarristi Dean Mentaga koostöös valminud ooperlik power-pop „Dick Around” aastast 2006 on markantseimad näited Sparksi loomingu mitmekesisusest.

Vahetult enne Rabarocki saavad vennakesed koos bändiga hakkama märkimsväärse vägitükiga — 21 õhtu jooksul kannavad nad Londonis ette kõik (sic!) oma seniilmunud albumid, lõpetades selle live-maratoni uue ja järjekorras 21. kauamängiva „Exotic Creatures Of The Deep” esmaettekandega. Et juba järgmisel päeval lennata esmakordselt Eestisse ja panna väärikas punkt tänavusele Rabarockile.

SPARKS esineb Rabarockil 14.06 kell 23:30 JÄGER laval.