Esitlusele tulevad lood nende debüüt EPlt koos võimsa live show´ga. Vabakutseline ajakirjanik Jane Niit püüdis kinni bändi solisti Markus Rafael Nylundi ning uuris, kes nad on ja mis nad teevad.

Millal sai Sunlight Hearti bändi idee alguse?
Sunlight Hearti bändi idee sai mõttena alguse mu peas paar aastat tagasi. Mulle väga meeldis, kuidas see nimi kõlab ja kõike seda, mida see nimi esindada võib. Ma olin juba varasemalt kirjutanud muusikat, mis minu arvates sobis hästi selle bändi loominguks. Mõttest sündis tegu mullu sügisel kui ma hakkasin esialgu sooloartistina esinema erinevates kohtades üle Eesti. Selle aasta alguses aga otsustasin, et tahan enda umber bändi, et kõik laulud saaksid lives kõlada nii nagu nad peaksid.

Millist muusikat teie bänd teeb?
Me mängime klaveril/ süntesaatoril baseeruvat progressiivset rocki.
Võib-olla on lihtsam öelda, et viljeleme alternatiiv-rocki. 


Kas kõikide laulude sõnad on sinu looming?

Jah.

Mis teeb teid nii eriliseks? Miks peaksid inimesed teid kuulama tulema?
Suurepärased lood. Sügavad meloodiad ning sõnad. Huvitavad rütmid ja harmoonia. Geniaalsed muusikud. Enamik tänapäeva puntidest koosnevad muusikutest, kes kas oskavad tõepoolest mängida erinevaid muusikariistasid, kuid neil puuduvad head laulukirjutamise oskused. Või koosnevad artistidest, kes kirjutavad häid laule ning kõlavad koos hästi, kuid individuaalsed oskused pole nii head. 60-70ndatel oli bändides need sageli kombineeritud; võimsad jämmid miksitud tugevate trummi ja kitarrisoolodega. Meie huvi ongi seda kooslust tagasi tuua, kuid loomulikult tänapäevases võtmes. 

Milliseid instrumente mängid sina bändis? Kaua sa oled neid mänginud?
Ma laulan, mängin klaverit ning mõnes laulus ka akustilist kitarri. Kõige kauem olen mänginud klaverit, alustasin sellega juba 7-8aastaselt. Kitarri võtsin kätte üheteistkümmneselt. Laulma hakkasin aga 15selt, sest tol ajal ma juba kirjutasin enda laule ning ma ei leidnud kedagi, kes neid lauda võiks. Seega, hakkasin ise neid esitama.

Kes su bändis veel osalevad ning milliseid instrumente nemad mängivad?
Johan Alexander Petti mängib bassikitarri, Karl-Juhan Laanesaar trumme, Martin Matt elektrilist kitarri ning Kristen Kütner on süntesaatoril. 

Mis sind Eesti tõi?
Jõudsin oma elus tupikusse ning vajasin muutust, midagi uut. Seega, otsustasin tulla Eesti ülikooli filosoofiat õppima. Siis aga hakkasin jälle muusikaga tegelema ja võib öelda, et avastasin uuesti oma muusikalise identiteedi. Asi on hakanud kiiresti edenema ning järsku polnud mul enam ülikooli jaoks aega ja tulin sealt ära, et keskenduda täielikult muusikale.

Kaua sa siin oled juba elanud?
2012. aasta suvest

Milline on su muusikaline taust?
Ma olen muusika sees olnud terve oma elu ning olen sellest igat moodi vallatud olnud juba lapsest peale. Ma armastan muusikat kuulata, mängida, harjutada, avastada,lugeda sellest ning õppida ka tuntud muusikute loomingut. Hilis teismeeas ma peamiselt kirjutasin ja lindistasin erinevaid lugusid ning osalesin erinevates bändides.

Ühel hetkel otsustasin aga soolokarjääri kasuks ning läksin reisima, kaasas vaid väikse kotiga riideid ning kitarr. Seda tehes olin 20ndates eluaastates. Kuid teel olles alati kirjutasin, lindistasin, esinesin, harjutasin järjepidevalt. Saades aina paremaks. Kasvasin muusikuna ning ka inimesena, kuigi viimane on mulle alati suuremat väljakutset pakkunud. Mu personaalne areng on alati kuidagi tagaplaanile jäänud just mu muusikalise kinnisidee tõttu. Tänasel päeval on need palju rohkem balansis kui varem.

Kes on su muusikalised iidolid?
Ma olin suur biitlite fänn enne kui ma ise oskasin midagi mängidagi. Hilis teismeeas läbisin ma techno, punk, metal ja jazz faasid, peale mida ma naasin oma number ühe armastuse juurde, milleks on poppmuusika. Tänapäeval olen ma vaimustunud nii jazz´ist kui ka klassikalisest muusikast.

Suurimad muusikalised eeskujud on elu jooksul olnud: Kurt Cobain, Metallica, Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan, Eric Clapton, Mark Knopfler, Robert Johnson, Radiohead, Coldplay, Townes Van Zandt, Mew. Ma hindan kõrgelt ka trummareid nagu Steve Gadd, Vinnie Colaiuta ja muidugi Buddy Rich.

Teil on juba sel neljapäeval tulemas võimas üritus von Krahlis, mida võib sealt oodata?
Baseerudes juba olnud proovidel võib ennustada, et tuleb intensiivne show. Proovime viia oma bändi lood uuele tasemele - just selle sünergiaga, mida me koos publikuga loome.
Neljapäeval saab osta ka meie EP albumit, samamoodi saab seda osta ka laupäeval Tartus Kink Konk´s aset leidval show´l. Plaat on saadaval valitud plaadipoodides üle Eesti ning loomulikult ka online.

Kus teid veel näha saab peale selle? Mis on teie lähituleviku plaanid?
Meie debüüt EP lastakse välja käesoleval nädalal ning me esineme erinevates kohtades nii Tartus kui Tallinnas, et seda tutvustada. Esimene lugu EP pealt lastakse välja ka singlina "To Fall Is To Fly". Loomulikult valmistume hoogsalt ka täispikaks debüütalbumiks, mis loodetavasti jõuab poelettidele aasta teisel poolel.

Von Kahlis saad bändiga esmatutvust teha neljapäeva õhtul. Uksed kell 21.00!