Juba 1. juulil alustab Eesti armastatum laulja koos hea sõbra Jaan Elgulaga suvist kontserttuuri. Idee kaks Eesti tippartisti koos esinema panna pärineb Tartu Kontsert eestvedajalt Väino Landilt, kes eelmisel suvel ideega lagedale tuli. "Mõtlesin, et saame kahe peale täiesti söödava programmi kokku. Möödunud suvel andsin Ammende Villas kontserdi, kus mind saatis Kappel Kvartett. Kukkus kenasti välja ja mõtlesin, et miks mitte – Jansa (Jaan Elgula) on mul hea sõber ja näiteks telefonis me tööjuttu ei räägi. Kindlasti tahaks sel suvel ka Patikale Jansa juurde sauna jõuda, kuid pikk vahemaa on sellele üritusele siiani takistuseks saanud," rääkis Linna.

Tööd on Linnal sel suvel palju, sest ta ise peab ennast kehvaks äraütlejaks: „Kui juulis paarikski päevaks Muhule saaks, oleks hea. Vahel kipub tööd liiga palju tekkima, eks üritan veidi koomale tõmmata“. Muhust räägib Linna ikka positiivsel noodil: „Seal on mul vana maja – nokitsemist jagub rohkelt. Ega ei tahagi Tallinnas olla, Muhul näiteks niidan ja liigun palju ringi. Kogu selline edasi-tagasi sõelumine mõjub orgaaniliselt ja muudab füüsilise seisundi paremaks“.

Kontserttuuri korraldab Fixi kauaaegne liige Väino Land, kes arvab, et mõte kaks legendaarset lauluhärrat koos laulma panna sündis muusikaloogikale tuginedes: „Muusikaline loogika on siinkohal selles, et mõlemad mehed on esitanud niivõrd palju tuntuid lugusid, aga soov oli panna nad esitama neidsamu hitte koos tipptasemel saateansambli Kappel Kvartetiga".

Kindlasti tulevad esitusele sellised aegumatud lood, nagu "Aita mööda saata öö", "Tüdruk", "Kikilips", "Bona Sera", "Vana vaksal", "Ilm on hukas", "Tahan lennata" ja "Paranähtus". Lisaks esitavad mehed ka üllatusena paar laulu üheskoos. Iff ja Jansa esitavad oma kullafondi hitte alates 1. juulist kuues kohas üle Eesti.

Lähemalt vaata infot SIIT.