Marilyn Manson ja tema bänd külastavad Lätit oma maailmatuuri raames, tutvustades uut albumit «The High End Of Low».

Sellel aastal ilmunud uus stuudioalbum maandus ilmumisnädalal Billboardi edetabelis neljandale kohale. «Peale loo salvestamist olin ma peaaegu 100 protsenti veendunud, et plaadifirma ei avalda seda,» räägib Marilyn Manson albumi esimesest singlist «Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon».

«Sellised sõnad ühendatuna – Arma-Goddamn-Motherfuckin-Geddon – ei ole midagi erakordset, kui need kõlavad minu suust. Siiski mõned inimesed arvavad, et ma kasutan selliseid väljendeid, sest mul on kerge ajukahjustus või midagi sarnast. Kuid ma nimetaksin seda pigem mu eriliseks «omaduseks».»

Marilyn Manson asutas oma bändi 1989. aastal. Läbimurre saabus 1993. aastal, kui bänd sai ettepaneku olla kuulsa Nine Inch Nailsi soendajaks. Marilyn Manson on välja andnud seitse albumit – «Portrait of an American Family» (1994), «Antichrist Superstar» (1996), «Mechanical Animals» (1998), «Holy Wood» (2000), «The Golden Age of Grotesque» (2003), «Eat Me, Drink Me» (2007) ja sellel aastal ilmunud «The High End Of Low». Bändi kogus on kaks Grammy nominatsiooni, rida autasusid telekanalilt MTV ning ajakirjadelt Billboard ja NME. Šokirokkar on müünud oma karjääri jooksul üle 44 miljoni plaadi üle maailma.

Album «The High End Of Low » tõi fännide rõõmuks bändi tagasi ka kauaaegse kitarristi Twiggy Ramirezi, kes on andnud olulise panuse Mansoni muusikasse. Vahepeal tegutses Twiggy näiteks A Perfect Circle bassimehena, aitas produtseerida Nine Inch Nailsi albumeid «With Teeth» ja «Year Zero» ja tegi koos Queens of the Stone Age ninamehe Josh Hommega projekti The Desert Sessions.

Marilyn Mansoni looming on korduvalt vaidlusi põhjustanud. Näiteks 1997. aastal toimus Ameerika senatis istung kaasaegse kultuuri mõjudest noortele, kus põhiteemaks oli arutelu bändi muusika üle. «Minu laulud on sellest, mis meid kõiki ümbritseb,» kommenteerib 40-aastane Marilyn Manson (sündinud Brian Hugh Warner). «Aga mõned inimesed on hirmunud – neile ei meeldi see, kuidas mina ümbritsevat vastu võtan. Ja mida ma ka ei teeks, eeldan ma, et see kutsuks esile elavad vaidlused. Siiski on kõik see minu provokatiivse imidži ja stiiliga kaasaskäiv osa ning see saadab alati mind ja minu loomingut.»

Marilyn Manson on varem esinenud Baltikumis kaks korda – 2003. aastal Vilniuses ning 2007. aastal Tallinnas. 15. novembril esineb artist Lätis esimest korda.

Piletid Marilyn Mansoni Riia kontserdile tulevad vabamüüki esmaspäeval, 21. septembri hommikul kell 10.00 piletimüügifirma Ticketpro online-süsteemis.
FBI ConcertClubi liikmed saavad aga pileteid osta juba neljapäevast, 17. septembrist.
Tasuta liikmeks saab registreeruda siin.