Tallinna kontsert on osa Tune-Yardsi tänavu ilmunud kolmanda kauamängiva „Nikki Nack“ maailmaturneest. Kontserti esitleb Bushmills viski.

Tune-Yardsi koduleibliks on mainekas plaadifirma 4AD, mille alt tänavu maikuus ilmunud albumit „Nikki Nack“ on muusikakriitika nimetanud bändi parimaks saavutuseks. Plaadi produktsiooni eest vastutasid teiste seas R&B kõrgliiga mehed Malay (Frank Ocean, Alicia Keys, Big Boi) ning John Hill (Rihanna, Shakira, M.I.A.).

Selle isepäise globaalpopi koosluse saavutuste kontol on ka nädalalehe Village Voice muusikakriitikute aastaküsitluse võit ja Yoko Ono lugude coverid. Tune-Yardsi kirevasse pilliparki kuuluvad muuhulgas ukulele, diktofon, luuper, riisikott, pöördtool ja haiiti löökriist boula. Bändi kontserte näinud tunnistavad, et tegemist on hämmastava ja kordumatu kogemusega.

USA Läänerannikult Oaklandist pärit multiinstrumentalisti ja väsimatu eksperimentaatori Merrill Garbuse poolt 2006. aastal käima lükatud Tune-Yards on üks omanäolisemaid nähtusi uue aastatuhande popmuusikas. Alustanud diktofoniga salvestatud lo-fi vinjettidest (esikalbum „Bird-Brains“, 2009), arendas Garbus peagi välja oma kaubamärk-helikeele, pööraselt kireva „helilapiteki“, milles kohtuvad Keenias ja Haiitil afro-popi kooli.

Piletid kontserdile on saadaval teisipäeval, 28. oktoobril kell 10:00 Piletilevis, esimesed 50 piletit erihinnaga 15 eurot.